Nicole Regecová Samospráva

HLASUJTE: Uvítali by ste cestu cez mestskú zónu Horné Lanice?

Poslanci na poslednom zastupiteľstve rozhodli, že z mestského parku Horné Lanice bude mestská zóna. Tento fakt neskôr po splnení potrebných náležitostí umožňuje postaviť cestu. Čo na to hovoria Zvolenčania?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Uvítali by ste cestu cez mestskú zónu Horné Lanice?
Zdroj: TASR

Ľudia spod Pustého hradu nemajú na výstavbu novej cestnej komunikácie jednotný názor. Odporcovia cesty – obyvatelia bytového komplexu Panoráma, vyjadrili nevôľu koncom vlaňajška priamo na zastupiteľstve, ktoré návrh na rozšírenie mestskej zóny na park Horné Lanice odmietlo.

Na posledné zasadnutie poslancov a vedenia mesta zas prišli asi dve desiatky miestnych z neďalekej Štefánikovej ulice. Na rozdiel od susedov z Panorámy žiadajú, aby samospráva odľahčila frekventovanú ulicu, pričom predložili petíciu s približne päťsto podpismi. Odvolávajú sa na prílišný smog či hluk, ktorý vykazuje hlučnosť viac ako 62 decibelov.

Mestský architekt Peter Kašša ešte v decembri minulého roku na túto tému uviedol: „Na mieste je potom otázka, ak napriek odborným podkladom obyvatelia domov vyjadrujú nesúhlas s trasovaním cesty, ako ďalej plánovať rozvoj dopravnej infraštruktúry v meste? Stred mesta a jeho priľahlé časti sú dnes totiž natoľko zastavané, že problém nie je možné riešiť bez toho, aby sa doprava vôbec nikoho nedotkla."

Poslanec Juraj Družbacký, ktorý je členom komisie dopravy a správy miestnych komunikácií, je presvedčený, že takáto zmena z hľadiska dopravy nevyrieši vôbec nič. „Ľuďom, ktorí si skracujú cestu cez Štefánikovu ulicu a využívajú vnútorný dopravný okruh, budeme darmo hovoriť, že musia ísť práve cez túto komunikáciu. Čo im to máme v novinách písať? Som zvedavý, ako ich presvedčíme. Táto komunikácia zostane úplne vágna a nikým nevyužívaná. Bude pre úzku skupinu miestnych.“

A aj keď je výstavba cestnej komunikácie skrz Horné Lanice ešte len vo hviezdach, pýtame sa vás, či by ste uvítali takúto zmenu infraštruktúry.

Čítajte tiež:

Ostrá výmena názorov vo Zvolene: Poslanec Snopko a primátorka Balkovičová sa nezhodli

V roku 2015 hospodáril Zvolen s prebytkom. Použiť môže vlaňajšiu úsporu 1,2 milióna eur

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM