Jana Mlynarova Hokej

Hokejisti doniesli zo Skalice výhru

Skaličania privítali vo svojej Max aréne súpera zo Zvolena.

rvé minúty boli poznačené vylúčeniami na oboch stranách. V siedmej minúte mohol otvoriť skóre Chovan, no jeho gólovú šancu zmaril Kotvan v bráne domácich. V týchto minútach bol Zvolen lepším mužstvom, čo využili i na strelenie vedúceho gólu zásluhou Haščáka. Domáci v závere vyrovnali hru i skóre kurióznym gólom, keď Lušňák zo vzduchu dorazil puk padajúci sponad brány Kristína. Tento gól konzultoval arbiter i s videorozhodcom.
Druhé dejstvo začal Zvolen aktívnejšie, Skaličania však zvýšeným úsilím a bojovnosťou hru vyrovnali a dostávali sa do šancí. V 31. minúte mal na svojej hokejke gól Zálešák, ktorý sa dostal k puku po hrubej chybe zvolenskej obrany, no gól z toho ešte nebol. Ten padol až v presilovej hre, keď Školiak zužitkoval peknú Zálešákovu prihrávku spoza brány a dostal tak domácich do vedenia. V poslednej minúte druhej tretiny vyrovnal gólom do šatne Pucher po peknej akcii celého útoku.
Od začiatku tretej časti bol Zvolen aktívnejší a v 1. minúte po vhodení buly Pucher nabil Juraškovi a ten bombou do horného rohu dostal hostí do vedenia. V 44. minúte pohotovou strelou spomedzi kruhov zvýšil Jurík na rozdiel dvoch gólov. Trápenie domácich pokračovalo a Haščák pridal do brány domácich piaty gól. Záver zápasu už hostia kontrolovali hru a zaslúžene si odvážajú dôležité body.

HK 36 Skalica – HKM Zvolen 2:5 v 47.kole Slovnaft extraligy

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM