Jana Mlynarova Rôzne

Horehronie potrebuje pre svoj rozvoj väčšiu podporu štátu

Horehronie potrebuje pre svoj rozvoj väčšiu podporu zo strany štátu a očakáva v tomto pomoc aj zo strany krajskej samosprávy. Aj tieto slová odzneli na dnešnom stretnutí predsedu BBSK Vladimíra Maňku s predstaviteľmi Železiarní Podbrezová a. s. a

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ŽP a.s. Vladimír Soták informoval, že sa zlepšuje situácia na trhu a v prvom štvrťroku očakávajú v ich spoločnosti kladný hospodársky výsledok. Predpokladajú pritom, že rok sa im podarí ukončiť so ziskom 5 miliónov eur. Koncom roku 2009 už spoločnosť prijala do zamestnania 40 ľudí, pričom väčšinou išlo o bývalých prepustených zamestnancov. Vladimír Soták pritom predpokladá, že zhruba o mesiac príjmu do zamestnania ďalších 100 ľudí. Vedenie BBSK oboznámil zástupca dcérskej spoločnosti železiarní ŽP.
Informatika spolu so zástupcom Živnostenskej komory s pilotným projektom zameraným na rozvoj živnostenského inštitútu. Zároveň predstaviteľov BBSK požiadali, aby krajská samospráva prevzala post garanta nad týmto projektom.
Predseda BBSK Vladimír Maňka účastníkom stretnutia prisľúbil, že BBSK sa oboznámi s projektom rozvoja živnostenského inštitútu, pričom zdôraznil, že jeho realizáciou by sa mohlo výrazne pomôcť malým a stredným podnikateľom v regióne. Informovala o tom dnes Iveta Kureková z úradu BBSK.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM