Jana Mlynarova Rôzne

Horské prechody sú zjazdné a bez obmedzení

Na horských priechodoch v okolí Banskej Bystrice je zatiaľ pokojná situácia. Všetky cesty v okresoch Banská Bystrica a Brezno sú zjazdné.

Platí to aj o vozovkách cez horské priechody, na ktorých cestári sneh po predchádzajúcom snežení ohrnuli a posypali ich chemickým alebo inertným materiálom.

„Bez akýchkoľvek obmedzení sú prejazdné horské priechody Donovaly, Šturec a Čertovica. Na komunikácii cez Šturec je po chemickom posype súvislá vrstva snehu v hrúbke do jedného centimetra. Aj na vozovke cez Donovaly je miestami utlačený sneh do jedného centimetra, tam však pre neďaleké zdroje vody nepoužívame chemický, ale inertný materiál,“ povedala dnes pre TASR dispečerka banskobystrického závodu Regionálnej správy ciest Banská Bystrica, a. s., Andrea Vittmanová.

Napriek tomu sme dostali ráno správu , kde nás informoval prezident Únie vodičov Ján Mlynár , že výjazdy z rýchlostnej cesty R1 sú zľadovatelé a preto upozorňuje všetkých vodičov , aby prispôsobili svoju jazdu vozovke a ak sa niekam ponáhľajú , aby radšej vyšli zo svojich domovov skôr a skontrolovali si povinnú výbavu , kde by nemali chýbať snehové reťaze.

Cez horské priechody Pusté Pole a Čertovica v okrese Brezno prejdete bez problémov. Na prvom z nich je cesta po chemickom posype vlhká. Rovnako aj na Čertovici, avšak na jednom úseku je tenká vrstva snehu, ktorý na cestu navial vietor počas umelého zasnežovania neďalekej zjazdovky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM