Stanislav Černák Správy

Info, ktoré zaujíma každého vodiča: Odkedy budú v užívaní úseky Zvolen-Pstruša a Pstruša-Kriváň?

Na zasadaní primátorov a starostov banskobystrického a košického kraja odznelo, že výstavba rýchlostnej cesty R2 od Zvolena po Košice je prioritou vlády. Kedy by mal byť dokončený úsek týkajúci sa Zvolena?

Ilustračný obrázok k článku Info, ktoré zaujíma každého vodiča: Odkedy budú v užívaní úseky Zvolen-Pstruša a Pstruša-Kriváň?
Zdroj: TASR

Prioritné úseky ďalšej výstavby rýchlostnej cesty R2 majú určiť samosprávy v dotknutých regiónoch. Na pondelkovom stretnutí sa na tom s primátormi a starostami z Košického a Banskobystrického kraja dohodol štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Viktor Stromček.

Štátny tajomník rezortu dopravy zdôraznil, že rýchlostná cesta R2 od Zvolena po Košice patrí k prioritám vlády, o čom podľa neho svedčia rozostavané úseky Zvolen – Pstruša a Pstruša – Kriváň. „Už v prvom polroku 2016 budete môcť využívať rýchlostnú cestu, ktorá bude takto dokončená,“ povedal. Dodal, že aktuálne sa začala aj súťaž na vypracovanie dokumentácie potrebnej pre úsek R2 Košice-Šaca – Košické Oľšany.

Čítajte tiež:

VIZUALIZÁCIA rýchlostnej cesty Zvolen-Pstruša: Pozrite si, ako má dlho očakávaný úsek vyzerať!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM