Jakub Forgács Správy

Investícia za desaťtisíce vo zvolenskej nemocnici. Novinka pomôže pri operačných zákrokoch

Zvolenská nemocnica vykoná mesačne takmer 300 rôznych operácií. Vyššiu bezpečnosť pacientov aj komfort operatérov odteraz zabezpečia nové operačné lampy. Vedenie však plánuje aj ďalšie investície!

Ilustračný obrázok k článku Investícia za desaťtisíce vo zvolenskej nemocnici. Novinka pomôže pri operačných zákrokoch
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen má dve nové operačné lampy. Vďaka investícii vo výške takmer 20 000 eur sa zvýši bezpečnosť pacientov a komfort operatérov, ktorí vykonajú mesačne takmer 300 rôznych operácií.

Nové operačné lampy nahradili už zastarané 20 – ročné. V operačných lampách vydávajú svetlo emitujúce diódy, takzvané LED, blížiace sa vlastnosťami dennému. „Denne vykonáme priemerne 20 operácií a nové svietidlá by mali napomôcť, aby sa oči operatérov, ktoré sa musia dlho sústrediť neunavili tak rýchlo. Vďaka novým svietidlám sa zjednoduší ich optimálne nasmerovanie pričom sme schopní rozoznať aj najmenšie zmeny farby tkanív a orgánov,“ uviedol primár chirurgického oddelenia Dalibor Panuška.

Vedenie plánuje ďalšie investície, ktoré by zvýšili pacientom komfort pri hospitalizácii. Jednou z veľkých zmien by mala byť v blízkom čase aj dokončenie opráv prízemia chirurgického pavilónu spolu s novým rtg prístrojom. „Snažíme sa našim pacientom ponúknuť stále nové, bezpečnejšie, modernejšie a komfortnejšie metódy, čo samozrejme súvisí so skvalitňovaním technického vybavenia pracovísk. V nastavenom trende budeme pokračovať,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Chirurgické oddelenie sa nachádza v Chirurgickom pavilóne, na 1. a 3. poschodí. Na oddelení je 68 lôžok, z toho sedem lôžok je na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). V nemocnici má dlhoročnú históriu, nenahraditeľné skúsenosti v obore skĺbené s praxou sú pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientovi neoceniteľnou súčasťou. Operačný trakt pozostáva z troch operačných sál.

Čítajte tiež:

Zvolenská nemocnica zvýšila komfort pacientov. Na jedno z oddelení nakúpila nové zariadenie

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM