Jakub Forgács Správy

Jarné upratovanie Zvolena pokračuje. V týchto lokalitách nazbierali deti najviac odpadu

Stovky detí spojili sily pre dobrú vec. Pri upratovaní našli bežné smeti, ale aj súčiastky od áut, oblečenie, či elektroniku.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie Zvolena pokračuje. V týchto lokalitách nazbierali deti najviac odpadu
Zdroj: Mesto Zvolen

Takmer 300 detí zo zvolenských základných a stredných škôl sa doteraz zúčastnilo jarnej očisty mesta Spolu vyzbierame viac. Spoločne vyzbierali 77 vriec odpadkov v rôznych lokalitách Zvolena. Najviac odpadu nazbierali vo Višňovskom parku, na Zlatom Potoku v okolí základnej školy a na turistickom chodníku smer Červený Medokýš, a to napriek tomu, že sa mnohé z lokalít pravidelne čistia. Samotné deti boli často prekvapené, čo všetko v húštinách našli – od obyčajných smetí po súčiastky od áut, oblečenie, elektroniku a mnohé iné.

Do brigád sa zapojili deti zo ZŠ Jilemnického 1, ZŠ M. Rázusa, SPŠ Dopravnej, ZŠ Hrnčiarskej, SOŠ hotelových služieb a obchodu, ktoré sa zúčastňujú tohto podujatia každý rok. Tento týždeň by mali pokračovať brigády škôl ZŠ J. Alexyho a ZŠ Jilemnického 2, ktoré sa kvôli dažďu minulý týždeň zrušili.

„Všetky spomenuté školy sa do jarného upratovania zapájajú každý rok a ja si to nesmierne vážim. Veríme, že deti, ktoré sa podujatia zúčastnia, už nikdy nezahodia odpadky do kríkov,“ hovorí primátorka Lenka Balkovičová. Napriek tomu, že mnohé lokality v meste upratujú nezamestnaní aj stredisko komunálnych služieb, nestačí to.

Aktivitu „Spolu vyzbierame viac“ podporili aj firmy. Budú skrášľovať vojenské cintoríny. Celé podujatie bude vyhodnotené počas Lesníckych dní na Námestí SNP o 11:00.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM