Správy

Jedinečná preliezačka svojho druhu, ale i street basketbal: Fun zónu otvoria už v piatok

Pravdepodobne už každý zaregistroval postupné budovanie fun zóny na zvolenskom Námestí SNP. Už v piatok ju oficiálne otvoria. Tešte sa na priestor oddychu a zábavy, ktorý má slúžiť aj komunitnému životu.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná preliezačka svojho druhu, ale i street basketbal: Fun zónu otvoria už v piatok
Zdroj: Dnes24.sk

Fun zóna mala byť pôvodne otvorená už od 1. júla. My sme dávnejšie zisťovali dôvod presunutia jej oficiálneho otvorenia. Jeho termín, teda 10. júl sa už blíži.

Zábava a oddych priamo v centre

„Zámerom je dať Zvolenčanom počas letných mesiacov možnosť zábavy a oddychu priamo v centre mesta. Snahou je rovnako vytvoriť priestor najrôznejším organizáciám, aby mohli bezodplatne predstaviť svoje aktivity širšej verejnosti. Aj v zahraničí to funguje tak, že mesto poskytne priestor pre aktivity formálnych či neformálnych zoskupení. Chceme to vyskúšať, aby sme čo najviac podporili komunitný život vo Zvolene,“ priblížil nové zámery využitia zóny viceprimátor Zvolena Jaroslav Stehlík.

Jedinečná preliezačka

Fun zóna bude rozdelená na viaceré časti. Detská preliezačka, mimochodom na Slovensku úplne jedinečná, street basketbalové ihrisko, nadrozmerný šach, či spoločenská hra „človeče nehnevaj sa“, by mali slúžiť predovšetkým zábave. Pohodlné sedenie z paletového nábytku pod slnečníkmi zase oddychu. Na malej tribúne vzniká tzv. mestská obývačka. Práve ona je najvhodnejším priestorom na diskusie, besedy, prezentácie, čítačky, maličké koncerty a podobné aktivity.

Zorganizujte vlastné aktivity

Rovnaká možnosť je v prípade plochy na cvičenie, ktorá tiež bude súčasťou fun zóny. Umelý povrch je vhodný na najrôznejšie pohybové aktivity od jogy cez fitness až po tanec. Aj toto priestranstvo ponúka mesto k dispozícii, aby na ňom rôzne združenia mohli jednorázovo alebo opakovane organizovať svoje vlastné aktivity.

V prípade záujmu využiť ponúknutý verejný priestor stačí kontaktovať Informačné centrum mesta Zvolen. Potrebné je doručiť na e-mailovú adresu ic@zvolen.sk vyplnené a naskenované oznámenie o uskutočnení verejného kultúrneho podujatia. Mesto si pritom vyhradzuje právo nepovoliť aktivity, ktoré by narúšali kvalitu vzájomného spolunažívania, čo je vlastne v príkrom rozpore s myšlienkou komunitného organizovania.

Otvorenie fun zóny prebehne už tento piatok o 17:00 hod. diskusiou na tému „verejné priestory“ za účasti primátorky Lenky Balkovičovej a viceprimátora Jaroslava Stehlíka.

Foto: Mesto Zvolen

Fun zóna na zvolenskom námestí už dostáva nový rozmer
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM