Andrea Mesarčíková Rôzne

Jubilejný elektronický Downloud bude opäť medzi múrmi zámku

Objaviť kultúru okolo nás v jej dosiaľ neznámom kontexte a postaviť ju do moderného svetla je základnou ideou projektu Download open air, ktorého desiaty ročník sa uskutoční v piatok a sobotu 16. a 17. júla na Zvolenskom zámku.

Ako uvádzajú organizátori na svojej internetovej stránke, festival elektronickej hudby Download je inovatívnym, originálnym krokom k symbióze starého a nového. Spája dynamiku rýchleho postmoderného životného štýlu so stálymi hodnotami tradičného umenia a kultúry. Súhra goticko-renesančného prostredia Zvolenského zámku, moderných technológií a elektronickej hudobnej kultúry je síce kontroverznou výzvou, ale pozitívnou myšlienkou, odhaľujúcou nový svet okolo nás.
Na aktuálnom ročníku festivalu vystúpi na štyroch pódiách viac ako 20 dídžejov zo Slovenska, Českej republiky, Nemecka a Veľkej Británie. K najväčším lákadlám budú patriť Midi Lidi z ČR, DJ Butch z Nemecka a Nu:Tone&MC Wrec z V.Británie.
Festival každý rok rastie a prináša stále viac radosti, skúseností a rešpektu. Jeho narodenie sledovalo niekoľko sto návštevníkov, predvlani už na festival prišlo viac ako 3000 ľudí: tanečníkov, hudobníkov, umelcov, dídžejov, zahraničných hostí, predstaviteľov agentúr, predstaviteľov mediálneho a kultúrneho života.
Download festival je o hudbe, ktorá neznie v rádiách, na diskotékach, v televíznych programoch, ktorej producenti väčšinou nie sú mediálne hviezdy s astronomickým marketingom, jednoducho o hudbe, ktorá oslovuje najmä svojim obsahom a svojou odlišnosťou.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM