Martina Terem Hokej

Juniorský zvolenský hokejista Mojžiš v ROZHOVORE: Mojím cieľom je byť stále lepší

Pod Pustým hradom nájdeme veľa ambicióznych ľudí. Jedným z nich je aj hokejista Denis Mojžiš (19), ktorý na sebe poctivo pracuje.Čo by robil, keby nemohol hrať hokej a čo by určite neodmietol?

Ilustračný obrázok k článku Juniorský zvolenský hokejista Mojžiš v ROZHOVORE: Mojím cieľom je byť stále lepší
Zdroj: Denis Mojžiš

Denis Mojžiš (19) je ambiciózny hokejista, ktorý momentálne pôsobí v juniorskej extralige. Mladík presne vie, čo od života chce – hrať hokej. A to najlepšie ako dokáže. Priebojný Zvolenčan by si v budúcnosti rád zahral niekde v zahraničí. No v blízkej dobe sa vidí minimálne v seniorskej lige.

Prečo si si vybral hokej a nie iný šport?

Keď som bol malý chlapec a videl som, ako starší chlapci behajú po ulici s hokejkami a hrajú sa, veľmi sa mi to páčilo. Potom som začal sledovať hokej v televízii a neskor som spoznal chlapca v mojom veku, ktorý ma nahovoril, aby som to skúsil. Žiadny iný šport ma tak nezaujal. Hokej má z môjho pohľadu nejakú iskru, ktorú iné športy v mojich očiach nemajú.

Máš nejaký hokejový vzor?

Hokejových vzorov mám veľa. Najväčším je Alexander Ovečkin, ktorý v mojich očiach nemá konkurenciu. No sú aj chlapci ako napríklad Tomáš Tatar, ktorý je taktiež pre mňa vzorom.

Je tvoj tréningový plán náročný?

Každý tréning je pre hokejistu náročný, pokiaľ ide naplno. Vždy je niečo v čom sa musí zdokonaľovať. Nikto nie je taký dobrý, aby nemohol byť lepší. Čiže tréning je taký ťažký, ako ja sám chcem. Mávam tréningy aj dvakrát do dňa na ľade, do toho ešte posilňovňa a behanie. Denne mám tréningy aj 4–5 hodín.

Čo by si robil, keby si nemohol hrať hokej?

Keby som nemohol hrať hokej? Cvičil by som. Veľmi by mi chýbal ľad a zápasy, ale určite by som lásku k hokeju nestratil.

Aký je tvoj najväčší hokejový cieľ?

Môj cieľ je byť stále lepší. Momentálne si chcem uchytiť pevné miesto v zostave, zdokonaľovať sa a dostať sa do seniorskej ligy. To je môj cieľ na najbližšie 2 – 3 roky.

Chcel by si hrať aj za iný klub alebo zostaneš verný svojmu rodnému mestu pod Pustým hradom?

Mám rád Zvolen a taktiež aj zvolenský klub, ale chcel by som skúsiť aj iný hokej. Všetko závisí od pomerov vo Zvolene a prípadných ponúk z iných klubov. Keby sa mi naskytla možnosť hrať niekde v zahraničí, určite by som neváhal.

Čo by pre teba znamenalo reprezentovať Slovenskú republiku?

Reprezentovať svoju krajinu je pre každého hokejistu najcennejšie, ale takisto aj veľmi veľká zodpovednosť, ktorú by nezvládol každý. Znamenalo by to pre mňa veľa a určite by ma to posunulo ďalej v hokejovom živote.

Čítajte tiež:

Zvolenský muzikant Pavel otvorene: U nás sa nepozerala telka, ale počúvala hudba

FOTO: Novinka na zvolenskom námestí: Pri Fun zóne pribudol unikátny detský vláčik

FOTO: Hokej je najväčšou vášňou Zvolenčana Denisa Mojžiša
10
Galéria
Zdroj: Denis Mojžiš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM