Martina Jančiarová Kultúra

Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie vo Zvolene máte ako na dlani

Ani sme sa nenazdali a máj sa pomaly chýli ku koncu. Máte už naplánované, čo budete robiť, počas blížiacich sa voľných dní? Prinášame vám prehľad zaujímavých podujatí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie vo Zvolene máte ako na dlani
Foto: Kristína Debnárová

FUNKEN GRUVEN 71

27. mája 2016 o 21:00, Korzo Kafé

Na piatkovej párty sa predstaví okrem DJ Noksa a DJ Good Mood aj skvelý saxofonista a bandleader Martin Uherek. Nenechajte si ujsť túto akciu, pretože zvuk živých nástrojov sa do house hudby fantasticky hodí. Tento krát v Korzo Kafé už aj na letnej terase!

DNI MESTA

27.-28. mája 2016, Námestie SNP

Dni mesta Zvolen 2016 sa budú konať počas piatku a soboty 27. – 28. mája. Oba dni sa môžete tešiť na bohatý program od rána do večera. V rámci osláv budú na námestí bezplatné parkovanie aj verejné WC. Pozrite si už v predstihu, na čo všetko sa môžete tešiť!

12. MEDZINÁRODNÝ DETSKÝ FOLKLÓRNY FESTIVAL

25.-27. mája 2016, Námestei SNP

Od stredy 25. mája sa v našom meste koná už 12. ročník Medzinárodného detského folklórneho festivalu. Cieľom podujatia bolo vzbudiť aj u najmenších záujem o folklór, čo sa aj darí, keďže vystúpi sedem súborov a jeden príde dokonca až zo Srbska!

LACO LUČENIČ

28. mája 2016, Nočný bar Poľana

V sobotu zavíta do Zvolena známy slovenský muzikant Laco Lučenič, ktorého si ľudia pamätajú aj ako porotca prvého ročníka Slovensko hľadá Superstar. Príďte sa hudobne vyžiť. Po dvojhodinovom vystúpení Lučeniča bude do rána baviť DJ Laco Hradský.

WE LOVE HOUSE MUSIC

28. mája 2016, Ministry of fun

Príďte sa zabaviť do známeho zvolenského klubu Ministry of fun na house-ovú party. Na parkete bude hrať DJ Mustee a DJ Anndy. Vytancujte sa do sýtosti!

DNI RODODENDRÓNOV V ARBORÉTE BOROVÁ HORA

28.- 29. mája 2016 od 9:00, Arborétum Borová hora

Tak, ako to už býva zvykom, v mesiaci máj zakvitnú rododendrony. Miestne arborétum organizuje prehliadku týchto krásnych rastlín v dňoch od 23. do 29. mája. Počas víkendu budete mať možnosť o 10:00 a 14:00 prejsť areál s odborným výkladom.

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

29. mája 2016 od 9:00, Námestie SNP

V poslednú májovú nedeľu, 29. mája, sa oplatí vstať skôr. Na Námestí SNP bude totiž od 9:00 pripravený program ku Medzinárodnému dňu detí. Malí Zvolenčania sa môžu tešiť na kopu atrakcií ako sú skákadlá, balóniky, šantenie s Mimoňmi či maľovanie na tvár. Sľúbené sú aj sladkosti.

VÝSTAVA MALIEB MIROSLAVA BÁRDIHO

Do 31. mája 2016, Stará radnica

Zaujímate sa o umenie a máte radi balady? V tom prípade je pre vás ako stvorená výstava Miroslava Bárdiho, ktorú možno navštíviť v mesiaci máj. Autor obrazov tvoril vo veľkej miere na tému balád, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Ak ste tak ešte neurobili, výstava je pre vás otvorená v Starej radnici.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Do 31. augusta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

DIVADELNÁ TVÁR ĽUDOVÍTA ŠTÚRA

Do 31. mája 2016 v čase konania divadelných predstavení, DJGT Zvolen

Ak ste ešte nenavštívili výstavu venovanú Ľudovítovi Štúrovi, tak neváhajte a určite zájdite. V budove zvolenského divadla sú vystavené panely, ktoré poukazujú na vzťah Ľudovíta Štúra k divadlu a vzťah divadla k nemu.

Čítajte tiež:

Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

"Zámocké hry zvolenské odštartujú premiérou na nádvorí. Veselohra, ktorú uvidíme po 50 rokoch ":http://zvolen.dnes24.sk/…okoch-238963

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM