Eva Drugdová Kultúra

Kde zrelaxovať počas týždňa? Ponuka akcií vo Zvolene pre všetky generácie

Pripravili sme pre vás šikovný prehľad. Obsahuje desiatku akcií v našom meste, ktoré sa oplatí zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Kde zrelaxovať počas týždňa? Ponuka akcií vo Zvolene pre všetky generácie
10
Galéria
Foto: Stanislav Černák

Dni rododendronov 2017

22. – 28. mája 2017, Arborétum Borová hora

Arborétum Borová hora organizuje pre milovníkov prírody a krásy Dni rododendronov, ktoré trvajú celý týždeň. Neváhajte a pokochajte sa ich nádherou. Počas týždňa je vstup od 7.00 do 16.00 a cez víkend od 9.00 do 18.00.

Je môj banán fér?

23. mája 2017 o 17.00, Technická univerzita vo Zvolene

Počas utorkového podvečera máte možnosť diskutovať z pestovateľkou banánov Fabiolou z Ekvádoru. Na pretras prídu témy ako pestovanie banánov, férový obchod a predaj tropického ovocia v supermarketoch.

Emil Šimončík – Tri duby

24. mája 2017 o 16.00, Krajská knižnica Ľ. Štúra

Emil Šimončík zo Sliača predstaví a pokrstí novú knihu Tri duby. Venuje sa v nej miestam v našom regióne, ktoré súvisia s históriou letectva a taktiež osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o jeho vznik. Krstnými rodičmi knihy bude viceprimátor mesta Zvolen Ing. Jaroslav Stehlík a Jaroslav Švábenský mladší, syn jedného z hlavných organizátorov prvej pilotnej školy na letisku Tri Duby.

Pomáda

24. mája 2017 o 17.00, Dom kultúry ŽSR

Môžete si pozrieť jedinečné spracovanie muzikálu Pomáda, v ktorom vám žiaci predvedú spojenie tanca, spevu a hudobno-dramatického umenia. Okrem Pomády vás zaujme tanečné absolventské vystúpenie Jaroslava Uhrina s technikou ľudového a moderného tanca. Sprevádzať ho budú žiaci V. ročníka tanečného odboru Konzervatória PinkHarmony a Folklórny súbor Carpona z Krupiny.

Premietanie filmu Piata loď

26. mája 2017 o 17.30, Filmový skoro klub, Námestie SNP

Piatkový večer si môžete spestriť premietaním slovenského filmu Piata loď, ktorý získal ocenenie na filmovom festivale Berlinale. Nebude chýbať ani režisérka, Iveta Grófová a autorka knihy Piata Loď, Monika Kompaníková.

Davová psychóza tour 2017

26. mája 2017 o 20.00, Dom kultúry ŽSR

Punková kapela Davová psychóza vyráža po štyroch rokoch na turné a neobíde ani Zvolen. Kapela si zároveň pripomína 30. výročie a môžete sa teda pripraviť na poriadnu šou. Zostavili si playlist 25 skladieb a v rámci repertoáru zaznejú aj skladby, ktoré kapela nehrala vyše 15 rokov.

Skupina YPS

26. mája 2017 o 21.00, Hotel Poľana

Hudba musí byť súčasťou piatkového večera a v Hoteli Poľana si môžete vypočuť world music v podaní skupiny YPS.

Dni mesta Zvolen

26. až 27. mája 2017

Blížiace sa Dni mesta Zvolen prinesú istotne zaujímavý program pre všetky vekové kategórie. Nebude chýbať jarmok ľudových remesiel, hudobný program, vystúpenie mažoretiek a ukážky policajnej práce. No a príde tiež Tomáš Bezdeda, Band Quennmania či La Gioia.

Deň detí a Deň otvorených dverí 2017

27. mája 2017 o 10.00, Rezidencia Hron

Rezidencia Hron plánuje v sobotu Deň otvorených dverí, počas ktorého si budete môcť pozrieť voľné byty a trendy v bývaní. Zároveň však oslávite Deň detí so svojimi ratolesťami, na ktoré čaká bohatý program. Zabaviť sa môžu pri rôznych súťažiach, divadielku a hasičskej ukážke. No a na záver príde koncert Emmy Drobnej a Štepána Urbana.

MDD a chodník rozprávkovým lesom

28. mája 2017 od 9.00 do 12.00, Námestie SNP a Pustý hrad

Medzinárodný deň detí budú môcť vaše ratolesti osláviť aj tento rok na zvolenskom námestí, kde na nich čaká bohatý program. Nebudú chýbať ani rôzne atrakcie, balóny, skákadlá a maľovanie na tvár. Tí šikovnejší sa môžu vybrať na cestu rozprávkovým lesom, ktorá povedie až na Pustý hrad a odmena za výstup ich istotne neminie. Pod Pustý hrad vás z Námestia SNP odvezie vláčik.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM