Jozef Sliacky Od Vás

Kniha za vašu fotografiu!

Zaujalo Vás niečo, vytiahli ste fotoaparát a urobili si snímku na pamiatku? Chcete sa so svojím zážitkom podeliť s čitateľmi zvolen24? Za fotografiu Vás odmeníme knihou o Zvolenskom Pustom hrade.

V sobotu sa turisti zo zvolenského oddielu Slniečko vybrali do Bešeňovej, na keltské hradisko na Havránku nad Liptovskou Marou a na Liptovský hrad, ktorý je najvyššie situovaným u nás vo výške 1 000 m nad morom.

Hoci liptovská krajina bola zväčša zahalená do hmly, Júlia Plevková nám aj z tejto túry poslala pekné i zaujímavé fotografie. Zvečnila si aj jahodu, ktorá dozrela v tomto októbrovom čase. Vraj už nebola taká sladká, na akú sme zvyknutí na začiatku leta, ale bola vskutku nevšedným osviežením.

Zážitkom, na ktorý sa obyčajne spomína do konca života, býva stretnutie s medveďom. Aj tentoraz našli turisti čerstvé odtlačky jeho láb priamo na turistickom chodníku. Snažili sa ho odplašiť zvončekom pripevneným na batoh. Či bol naozaj dostatočnou ochranou, alebo sa medveď stretnutiu s turistami vyhol skôr, vie len sám maco.

Knihu o Pustom hrade venuje autor Jozef Sliacky a zvolenské vydavateľstvo Gratech.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM