Správy

Koľko ľudí požiadalo o osobný BANKROT? Banskobystrický kraj má 2. najvyššie číslo

Počet osobných bankrotov oproti rekordnému vlaňajšku klesol. Banskobystrický kraj však v ich počte patrí medzi najhoršie.

Ilustračný obrázok k článku Koľko ľudí požiadalo o osobný BANKROT? Banskobystrický kraj má 2. najvyššie číslo
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Do konca septembra tohto roka o takzvaný malý konkurz požiadalo viac ako 5000 ľudí. Ide o výrazne nižší počet ako v rekordnom predchádzajúcom roku, vyplýva z analýzy poradenskej spoločnosti Dun & Bradstreet. Najviac o osobný bankrot žiadali ľudia z Nitry a okolia.

Medzi najhoršími

Tento rok už stihlo požiadať o oddlženie celkovo 5 501 ľudí žijúcich na Slovensku. „Aj napriek tomu, že počet osobných bankrotov je stále vysoký, doposiaľ ide o jedno z najnižších čísiel. Dosahuje úroveň roka 2017, keď vláda umožnila ľuďom jednoduchšie a lacnejšie sa zbaviť svojich dlhov. Odvtedy čísla rapídne stúpali,“ zhodnotila aktuálny stav analytička Dun & Bradstreet Petra Štěpánová. O osobné bankroty v tomto roku ľudia najviac žiadali v letných mesiacoch, keď sa mesačne počty pohybovali nad 800.

Najčastejšie išlo o obyvateľov Nitrianskeho kraja (928), Banskobystrického kraja (878) a Prešovského kraja (814), najmenej konkurzov je, naopak, z Bratislavy a okolia (468).

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM