Stanislav Černák Hokej

Konečne výhra! Podkonický verí, že pred play off dodá mužstvu pozitívnu energiu

Zvolenčania na domácom ľade pretrhli sériu 9. prehier. Pod Pustým hradom si to odniesli Košice. Vo štvrťfinále play off sa tak obhajcovia titulu stretnú s druhým tímom tabuľky, hráčmi Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Konečne výhra! Podkonický verí, že pred play off dodá mužstvu pozitívnu energiu
Zdroj: TASR

Obe mužstvá sa do seba schuti pustili, akoby ich neoddeľoval priepastný tabuľkový rozdiel. Po bombe Hrnku a pokuse P. Zuzina v úvodnej minúte sa však viac nadýchli Košičania, v 3. minúte po Bicekovej presnej bombe v presilovke takmer od modrej naznačili, že by si mohli zápas aj vychutnať. Opak však bola pravda, elán vychladol, aj keď domáci boli zrelí na ďalšie góly a v druhej tretine sa už väčší rozdiel vo výkonoch na ľade ani neprejavil. Zvolenčania túžili domácu premiéru trénera Tureka okoreniť a konečne na desiaty pokus naplno zabodovať, oslabení Košičania zasa chceli zaokrúhliť víťaznú sériu už na desať.

Podkonického nekompromisný gól

V strednej časti hry sa občas do šancí natlačil najmä Michal Chovan, v 22. minúte ho Staňa vychytal, aj prečíslenie o minútu neskôr s Hebarom vyšlo nazmar a ďalšiu premárnenú možnosť pridal v 25. minúte aj M. Ďaloga. Na akciu, ktorú vytvoril Hebar a Podkonickým v 31. minúte, sa v komornom prostredí dalo pozerať ako na kombináciu z čias veľkej slávy, na jej konci Podkonický nekompromisne zavesil a zvýraznil tak hlad Rytierov po víťazstve.

V 45. minúte Brabenec naservíroval puk spoza bránky Juraškovi a zrodil sa druhý gól domácich, ktorý zniesol vysoké parametre. V 50. minúte ľuft Michala Chovana pred bránkou už mohol všeličo napovedať a aj nepremenené trestné strieľanie hosťujúceho Hinďoša po faule Ťavodu, alebo stopercentná šanca Jenčíka v rovnakej v 52. minúte, keď ho vychytal Šimko. Košičania strieľali častejšie, rozptyl ich mušky bol však značne veľký, vrátane 52-s power play, a tak sa nasmerovali na prehru, s ktorou si nečakane pokazili víťaznú sériu a tak trochu aj renomé.

HKM Zvolen – HC Košice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) Góly: 31. Podkonický, 45. Juraško – 3. Bicek. Rozhodcovia Lokšík – Gajan, Gavalier, vylúčení 5:5, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1084 divákov.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Zvolena: „Odohrali sme najlepší zápas, čo som vo Zvolene. Hráči dreli, podali tímový výkon, Košičania majú veľkú silu. Gól Podkonického nás dostal do hry a v tretej tretine nás podržal brankár. Aj keď si súper vynútil tlak, ako tím sme zabrali a som strašne rád za víťazstvo, ktorým sme prerušili sériu prehier. Na hráčoch vidieť ako ich tento zápas povzbudil.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „My sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, hrali sme v pohybe, vytvorili si viac príležitostí. V druhej tretine sme sa už nevyhli chaotickým chvíľkam, súper vyrovnal po jednej z mála chýb, no a v tretej tretine sme mali jasnú prevahu, no opäť sme inkasovali. Neboli sme aktívni v bránení, potom sme nepremenili trestné strieľanie, vzápätí netrafili prázdnu bránku, zahodili sme viac príležitostí, koncovka jednoducho zlyhala. Po slabej efektivite odchádzame bez bodu, čo nás mrzí.“

Andrej Podkonický, autor gólu Zvolena: „Nezačali sme dobre, hneď sme inkasovali, čo nás zastavilo. Až v druhej tretine sme viac strieľali, vytvorili šance a po tlaku sme si zaslúžili vyrovnať. V tretej tretine sme sa nejako ubránili, dúfam, že tento zápas nás nakopne a dodá pred play off pozitívnu energiu.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM