Marcel Mojžiš Rôzne

Koniec pohotovosti v Krupine: Kde ľudia nájdu pomoc?

Pohotovosť v Krupine od prvého septembra skončila. Ľudí počas pracovných dní ošetria ich všeobecní lekári, v noci sa tak stane v ambulancii ústavnej pohotovostnej služby. Obyvatelia môžu tiež využiť nepretržitú lekársku službu prvej pomoci vo Zvolene

Každý pacient v okrese Krupina, ktorý bude potrebovať zdravotnú starostlivosť, bude ošetrený aj po 1. septembri. Taký je záver z nedávneho rokovania o budúcnosti lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) v Krupine. Dohodli sa na ňom župan Vladimír Maňka, primátor Krupiny Radoslav Vazan a Jozef Botka, výkonný riaditeľ Nemocnice Zvolen, ktorá LSPP prevádzkovala do 31. augusta.

[blockquote]Stav bol doteraz taký, že lekári na LSPP v Krupine doposiaľ ošetrili v priemere štyroch pacientov počas služby, z toho jedného v noci.// „Nemocnica Zvolen musela túto službu dotovať a v roku 2011 skončila v strate 13 000 eur. Rovnako stratová bola aj v predchádzajúcich rokoch,”// priblížil situáciu z LSPP v Krupine J. Botka.[/blockquote] Pacientov, ktorí budú potrebovať zdravotnú starostlivosť od 1. septembra, ošetria počas pracovných dní ich všeobecní lekári, v noci ich ošetria v ambulancii ústavnej pohotovostnej služby v Nemocnici Krupina. Môžu tiež využiť nepretržitú LSPP vo Zvolene, tak ako je to aj v prípade detí, dorastu a zubnej pohotovosti. Okrem toho budú k dispozícii tri stanice záchrannej zdravotnej služby v Krupine, Senohrade a Dudinciach.

zvolen24.sk/tasr Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM