Katarína Oravská Rôzne

Korčule sa už v meste vyťahujú vo veľkom: Zvolenčania sa po roku opäť tešia z ľadovej plochy

Zvolenčania sa opäť tešia z ľadovej plochy priamo v centre mesta. Hneď po otvorení zažila nápor. Klzisko je pre deti a dospelých zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Korčule sa už v meste vyťahujú vo veľkom: Zvolenčania sa po roku opäť tešia z ľadovej plochy
Zdroj: TASR

Zvolenčania a návštevníci mesta môžu od víkendu využívať mobilnú verejnú ľadovú plochu. Verejné korčuľovanie je pre deti a dospelých zadarmo, a to denne od 9.00 do 17.00 h. Športové kolektívy si môžu mobilnú ľadovú plochu prenajať. Cena za prenájom pre kolektívy je stanovená na 30 eur za hodinu. Informuje webstránka mesta.

Mobilnú ľadovú plochu nainštalovalo mesto na námestie prvý raz v roku 2002. Pre obnovu námestia ju v roku 2008 na štyri roky presunuli do areálu Základnej školy na Hrnčiarskej ulici. Do centra sa opäť vrátila predvlani. Klzisko by malo zostať na námestí do konca februára. Všetko bude ale závisieť od počasia.

Náklady na asi trojmesačnú prevádzku ľadovej plochy predstavujú zhruba 33 000 eur. Asi dve tretiny nákladov uhrádza samospráva. Vlani na necelú tretinu prispeli sponzori. Zvyšok sa vyzbiera od kolektívov.

Zvolenčania sa po roku opäť tešia s ľadovej plochy
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM