Jakub Forgács Samospráva

Kotleba sa chystá na osobitné preverovanie: Maňka po prehratých voľbách vraj podpisuje dôležité dokumenty

Novozvolený župan Banskobystrického kraja sa po nástupe do svojej funkcie chystá na osobitné preverovanie.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba sa chystá na osobitné preverovanie: Maňka po prehratých voľbách vraj podpisuje dôležité dokumenty
Zdroj: Webnoviny.sk

To, že končiaci predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka nezabezpečuje v období po prehratých voľbách do nástupu novozvoleného župana Mariána Kotlebu iba bežnú prevádzku župného úradu a organizácií v pôsobnosti župy, ale vraj podpisuje aj rôzne dôležité dokumenty a zmluvy, považuje Kotleba za podozrivé.

Kotlebovi vraj mailujú aj zamestnanci

Hneď po nástupe do funkcie si chce preto osobitne preveriť všetky takto údajne podpísané dokumenty, či sú pre samosprávny kraj výhodné. „Nie že iba ja mám podozrenie, ale chodia mi e-maily od zamestnancov zariadení v pôsobnosti samosprávneho kraja, že sa schvaľujú zmluvy, o ktorých predtým nič nevedeli,“ povedal Kotleba.

Vyjadril sa aj k vyhláseniu zamestnankyne Úradu BBSK, ktorú minulý týždeň uviedol v trestnom oznámení ako zdroj informácií o skartovaní dokumentov na úrade. Tá v pondelok na Maňkovej tlačovej besede povedala, že na úrade sa dokumenty nelikvidujú a ani na to nikto nedal pokyn, čo uviedla aj pri výsluchu na polícii vo štvrtok. „Je to výsledok policajnej práce, ktorá namiesto toho, aby pracovala s údajmi, zverejňuje ľudí, ktorí poskytli informácie,“ uviedol Kotleba.

Ustanovujúce zasadnutie sa stále nekonalo

Víťaz novembrových volieb predsedu BBSK Kotleba sa mal pôvodne ujať funkcie v piatok 29. novembra. Na tento dátum Maňka ešte pred druhým kolom volieb zvolal ustanovujúce zasadnutie novozvoleného Zastupiteľstva BBSK s tým, aby sa ešte do konca roka stihol prijať rozpočet župy pre budúci rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM