Stanislav Černák Kultúra

Kráľ detských čitateľov: Spoznali sme nového vládcu

Od minulého štvrtka poznáme nového Kráľa detských čitateľov pe rok 2013. Stal sa ním Juraj Oravčok zo Základnej školy na Námestí Mládeže.

Ilustračný obrázok k článku Kráľ detských čitateľov: Spoznali sme nového vládcu
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Týždňa slovenských knižníc sa minulý štvrtok korunoval nový kráľ detských čitateľov. Tento titul je venovaný najaktívnejšiemu návštevníkovi detskej knižnice. Kráľ detských čitateľov sa vyberal spomedzi 2991 zaregistro­vaných detských čitateľov.

Novým Kráľom detských čitateľov sa stal Juraj Oravčok zo základnej školy na Námestí Mládeže, ktorý si požičal 280 kníh. Prvou dámou Kráľovstva detských čitateľov sa pre tento rok stala Evka Fominová zo Základnej školy na Jilemnického ul. č. 1 a prvým rytierom sa stal Marcel Palaj zo ZŠ na Hrnčiarskej ulici.

„Títo naši traja verní čitatelia si v minulom roku odniesli domov a verím, že aj prečítali, spolu niekoľko stoviek kníh,“ povedala Zlatica Brodnianska z Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

„Tohtoročný detský Kráľ čitateľov sa v júni 2013 zúčastní regionálneho podujatia Cyrilometodiáda vo Zvolene. Cyrilometodiáda bude krajský festival záujmových a prezentačných aktivít, konaný pod záštitou predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja,“ dodala Brodnianska.

Kráľ detských čitateľov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM