Hokej

Krásny čin HKM Zvolen: Členovia tímu darovali krv priamo vo svojej kabíne

Krásne gesto zvolenského hokejového klubu. Členovia A-tímu a dobrovoľníci sa rozhodli v rámci akcie Červeno-modrá kvapka pre život darovať krv.

Ilustračný obrázok k článku Krásny čin HKM Zvolen: Členovia tímu darovali krv priamo vo svojej kabíne
Zdroj: Dnes24.sk

Na netradičnom mieste sa dnes ocitli zdravotníci z Národnej transfúznej služby. Prístroje na odber najvzácnejšej tekutiny si rozložili v kabíne extraligového HKM Zvolen. Informoval o tom oficiálny klubový web.

Akcia klubu s názvom Červeno – modrá kvapka pre život začala koncom roka 2014 a pokračovanie mala v stredu na zvolenskom zimnom štadióne. Už pred ôsmou ráno boli na mieste prví dobrovoľní darcovia krvi. Ideálnu príležitosť darovať krv mali členovia A-tímu HKM.

Najskúsenejším spomedzi nich bol vedúci mužstva a masér v jednej osobe Milan Supuka, ktorý je už držiteľom zlatej Jánskeho plakety. „Niekoľko litrov krvi som už doteraz daroval a dnes využijem možnosť opäť. Niektorým chlapcom tým asi zmením program, pretože streda býva dňom regenerácie a viacerí vtedy zájdu ku mne na masáž. Dnes, keďže budem po odbere krvi, nebudem sa im môcť venovať,“ povedal pre klubový web.

Medzi darcami sa objavili aj Tomáš Parobok, Ľubor Pokovič či Michal Juraško.

Foto: www.facebook.com/hkmzvolen

V šatni HKM tiekla krv, členovia tímu urobili krásny čin
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM