Tomas Gemza Rôzne

KRUPINA: Projekt terénnej sociálnej práce zabezpečoval servis pre 308 ľudí

Ľudia, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej a životnej situácií a neboli schopní sami ani s pomocou blízkych nájsť primerané riešenie, boli cieľovou skupinou projektu Terénna sociálna práca v meste Krupina.

Dvojročný projekt, ktorý podporil Európsky sociálny fond v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia sumou takmer 30.928 eur, skončil práve v týchto dňoch.
Ako TASR informovala referentka regionálneho rozvoja na Mestskom úrade v Krupine Katarína Aľakšová, do projektu bolo zapojených 308 osôb. „Cieľovou skupinou boli občania z rómskej komunity, občania s ťažkým zdravotným postihnutím, seniori, občania majority v nepriaznivej sociálnej situácii, rizikové skupiny detí a mládeže a bezdomovci,“ uviedla.
Terénna sociálna práca sa zameriavala aj na spôsoby získavania hmotnej pomoci obyvateľom mesta nachádzajúcim sa v sociálnej tiesni. Takto sa podarilo získať vianočné darčeky pre deti, školské tašky, kompenzačné pomôcky pre DSS a pri organizovaní zbierok šatstva a nábytku sa k pomoci pridali aj samotní obyvatelia Krupiny.
Na základe dobrých výsledkov by mali aktivity dvoch terénnych sociálnych pracovníkov naďalej pokračovať. Vzhľadom na neľahkú finančnú situáciu v samosprávach mesto Krupina predložilo novú žiadosť o nenávratný finančný príspevok pre zabezpečenie financovania aktivít aj z iných zdrojov, nielen z rozpočtu mesta.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM