Stanislav Černák Samospráva

Kto bude viceprimátorom Zvolena? Nová primátorka priznáva: Svojho zástupcu som si už zvolila!

Ešte pred voľbami sľúbila Lenka Balkovičová, že viceprimátor bude v prípade jej zvolenia iba jeden. Pátrali sme po jeho mene...

Ilustračný obrázok k článku Kto bude viceprimátorom Zvolena? Nová primátorka priznáva: Svojho zástupcu som si už zvolila!
Zdroj: Dnes24.sk

„Meno viceprimátora som ešte oficiálne nezverejnila, oznámim ho až na zasadaní mestského zastupiteľstva 2.2.2015,“ povedala pre Zvolen 24 primátorka Zvolena Balkovičová. Podľa zákona určuje meno svojho zástupcu práve primátorka mesta. „Zo zákona si ho môžem vybrať do 60 dní od zloženia sľubu,“ doplnila.

V kuloároch sa hovorí o jednom mene. „Je pravda, že viceprimátora som si už zvolila, ale oficiálne ho oznámim až na zastupiteľstve,“ nechala sa počuť prvá žena Zvolena.

Vo Zvolene boli v predchádzajúcom volebnom období viceprimátori dvaja. Teraz bude iba jeden, prečo? „Za prvé som sľúbila, že viceprimátor bude jeden a za druhé nevidím efektívnosť v tom, aby som mala dvoch zástupcov. Funkcia viceprimátora je preto stanovená zákonom, pretože keď by napríklad zo zdravotných dôvodov vypadol primátor, aby ho mal kto zastúpiť. Viceprimátor má kompetencie, ktoré mu deleguje primátor. Túto funkciu považujem za dôležitú a aj preto aj dúfam, že zástupca primátora ma nebude len zastupovať, ale že sa bude aktívne podieľať na činnosti mesta,“ vysvetlila Lenka Balkovičová a pokračovala, „Nie je dôvod, aby boli dvaja viceprimátori. Vśak na mestskom úrade máme minimálne 120 úradníkov a personálne je výkon mesta zabezpečený.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM