Eva Drugdová Rôzne Správy

Ktoré témy boli počas týždňa najzaujímavejšie? Prehľad TOP 5 pre Zvolenčanov

Dar z hlbín zeme, zaujímavosť dedinky neďaleko nášho mesta či talentovaná mladá speváčka. Prinášame vám päť tém, na ktoré klikali Zvolenčania najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré témy boli počas týždňa najzaujímavejšie? Prehľad TOP 5 pre Zvolenčanov
10
Galéria
Zdroj: archív Františka Kovára

Koľko ľudí, toľko chutí a každému sa páči niečo iné. Zvolenčanov však istotne zaujímajú témy, ktoré prinášajú informácie z mesta, okolitej prírody, či obcí. Pozornosti však neuniknú ani talentovaní ľudia a novinky, týkajúce sa nášho mesta. Čo všetko vás zaujalo uplynulý týždeň?

Dar z hlbín zeme

Priamo pod Pustým hradom nám zo zeme vyviera hotový poklad, ktorý si môžeme zadarmo načapovať. Mnoho Zvolenčanov pravidelne navštevuje prameň Červeného medokýša a osviežuje sa lahodnou chuťou vody, ktorá má navyše priaznivé účinky na zdravie človeka. Chodievate tam aj vy?

Pýcha neďalekej dedinky

Tento týždeň sme vám predstavili zaujímavosti ďalšej dedinky pri Zvolene, ktorá sa môže popýšiť zrúcaninou hradu. Je ňou obec Podzámčok a okrem svojej dominanty má ďalšie pozoruhodnosti. Ukrýva drevenú zvonicu so zvonom, ktorý pochádza z obdobia baroka. Odporúčame návštevu dedinky ako krátky výlet, ktorý môžete spojiť s opekačkou pri hrade a pokochať sa výhľadom na okolie.

Krásy Zvolena z minulosti

Zvolenčania sa zaujímajú nielen o súčasnosť svojho mesta, ale pozoruhodné sú pre nich aj zábery z minulosti. Vďaka zberateľovi Františkovi Kovárovi sme sa mohli pozrieť na to, ako naše mesto vyzeralo pred desiatkami rokov. V zbierke má naozaj krásne fotografie.

Talentovaná speváčka

Neďaleko Zvolena možno vyrastá nová muzikálová hviezda. Tereza Králiková zo Sliača práve ukončila muzikálové herectvo na konzervatóriu v Banskej Bystrici a má veľké plány. Už v mladom veku sa jej podarilo koncertovať s triom La Gioia a dostať sa medzi šestnásť najlepších v súťaži Česko Slovensko má talent. Aké sú jej plány?

Obnova zvolenskej ulice

Rekonštrukcia Tulskej ulice na sídlisku Západ sa pomaly blíži ku koncu. Keďže išlo o rozsiahlu obnovu, Západniari museli byť pri mnohých obmedzeniach trpezliví. Plánované práce majú byť ukončené najneskôr do novembra, postupuje sa však rýchlejšie, ako sa čakalo. Bude ulica sprístupnená skôr?

V priloženej galérii si môžete pozrieť unikátne historické zábery Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Historické zábery Zvolena od vášnivého zberateľa
10
Galéria
Zdroj: archív Františka Kovára
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM