Stanislav Černák Rôzne

Kúpaliská vo Zvolene a okolí praskali cez víkend vo švíkoch: Padali rekordy návštevnosti?

Kúpaliská počas uplynulého tropického víkendu praskali vo švíkoch. Neresnicu, Orlík i kúpalisko v Sliači navštívilo množstvo ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Kúpaliská vo Zvolene a okolí praskali cez víkend vo švíkoch: Padali rekordy návštevnosti?
Zdroj: Dnes24.sk

Horúčavy, pred ktorými náš okres varovali i meteorológovia, sa však tento víkend naozaj dostavili. Kúpaliská sa naplnili dekami a kúpaniachtivými návštevníkmi.

Brány známeho kúpaliska Neresnica vo Zvolene sú otvorené od konca júna od 10:00 hod.. „V sobotu sme mali 800 a v nedeľu 1000 návštevníkov,“ prezradila pre Zvolen 24 prevádzkárka kúpaliska Neresnica Elena Muráňová a pokračovala, „Celkový rekord sa určite neprekonal, už sme mali aj väčšie návštevnosti. Skôr by sa dalo povedať, že takáto návštevnosť v podstate patrí k tým slabším. Avšak v tejto sezóne práve v nedeľu naše kúpalisko navštívilo najviac ľudí.“ Ako ďalej Muráňová prezradila, od roku 2003, ako spravujú Neresnicu, bol rekord v návštevnosti viac ako 2000 návštevníkov.

Mnoho Zvolenčanov navštívilo aj kúpalisko Orlík na Môťovskej priehrade. „Nebolo tak veľa ľudí, ako keď boli horúčavy pred tromi týždňami, keď ešte neboli pootvárané všetky kúpaliská, ale mali sme plno. Začiatok prázdnin vyzerá, že bude kúpaniu počasie priať,“ zhodnotil majiteľ Róbert Orság.

Vo švíkoch praskalo aj známe kúpalisko v kúpeľnom mestečku Sliač. „Počas oboch víkendových dní sme mali maximálne naplnené kúpalisko, čo znamená 478 ľudí. Presne taká je aj kapacita nášho kúpaliska,“ informoval Matej Nedorolík z Kúpele Sliač.

Čítajte tiež:

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Zvolena je nočné kúpanie

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách vo Zvolene a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM