Barbara Dallosová Rôzne

Kuriozita v našom meste: Počítačový kurz vo Zvolene absolvovala 83-ročná dôchodkyňa

S výdobytkami modernej techniky si vedia poradiť nielen mladí, ale aj tí skôr narodení. Dôkazom je 83-ročná dôchodkyňa, ktorá sa počítača nezľakla, práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v našom meste: Počítačový kurz vo Zvolene absolvovala 83-ročná dôchodkyňa
Zdroj: TASR

Presne 65 seniorov vo veku nad 60 rokov prešlo od roku 2013 kurzami počítačových zručností, ktoré organizuje Krajská knižnica Ľ. Štúra vo Zvolene. Počítače ako technologický a informačný fenomén tejto doby sa v mnohých prípadoch stali pre týchto ľudí dôležitým kontaktom so svetom.

,,Kurzy organizujeme zvlášť pre začiatočníkov a pokročilých," povedala pracovníčka knižnice Adriana Sojaková. Niekoľko deväťdesiatmi­nútových stretnutí sa koná vždy na jar a na jeseň. Len nedávno takto ukončilo kurz ďalších 12 seniorov a začiatočníci už prejavili záujem zúčastniť sa na jesennom pokračovaní.

Väčšinou sa hlásia ľudia vo veku 65 rokov, kurz však už absolvovala aj jedna 83-ročná dôchodkyňa. ,,V kurze sú úplní amatéri, ktorí zo začiatku nevedia ani používať myš, ale prichádzajú aj takí, ktorých už naučili základy vnukovia či dcéry, no chcú sa dozvedieť aj niečo viac," pokračovala Sojaková.

Seniori si na konci kurzu dokážu sami nájsť napríklad informácie o najbližších zdravotníckych zariadeniach, lekárňach, vedia sa skontaktovať so svojimi najbližšími a niektorí aj diskutovať na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM