Barbara Dallosová Krimi

Kuriózny zásah mestských policajtov: Ľudí zobudil krik o pomoc, potom to zbadali!

Zásah z kategórie kuriózne. Obyvatelia bytovky počuli volanie o pomoc, nie a nie však zistiť, odkiaľ sa úpenlivý nárek ozýva. Vtom si to všimli mestskí policajti...

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny zásah mestských policajtov: Ľudí zobudil krik o pomoc, potom to zbadali!
Zdroj: TASR

Podľa slov náčelníka Mestskej polície (MsP) Róberta Šišku došlo ku kurióznemu zásahu v noci zo štvrtku na piatok (24. – 25.3) medzi panelákmi v uliciach mesta.

Nevedeli, odkiaľ ide krik

O pol jednej v noci boli podľa šéfa mestských prijaté oznámenia, dokonca tri, všetky sa týkali tej istej veci. Obyvateľov Sládkovičovej ulice v Žiari nad Hronom prebudilo volanie o pomoc.

,,Občania hlásili, že na Sládkovičkovej ulici č. 10. niekto volá o pomoc. Hliadka tam išla, ozývalo sa to na celé sídlisko, občania to však nevedeli presne lokalizovať. Hliadka si potom všimla, že z kontajnera na oblečenie na charitatívne účely trčia nohy," opisuje Šiška.

Ako vysvetlil náčelník, dotyčný, Martin Š. (30), sa z kontajnera zrejme snažil vytiahnuť najaké šatstvo a zasekol sa. Zakliesnený bol vraj takým spôsobom, že by sa sám nevyslobodil.

Pracujú aj v tímoch

Policajti mužovi pomohli, obišiel s napomenutím a bol rád, že je živý a zdravý. Hoci príhoda vyvoláva úsmev na tvári, náčelník policajtov dvíha varovný prst. Nádoby nie sú uspôsobené na vyberanie oblečenia, ale len na jeho vhadzovanie a nie každý môže mať toľko šťastia, ako špekulant zo štvrtkovej noci.

,,Človek takýmto konaním ohrozuje aj sám seba na zdraví a na živote. Ak tam prepadne dajme tomu nejaké dieťa, môže sa tam aj zadusiť, nehovoriac o tom, že v lete na ten plechový kontajner mimoriadne páli slnko," vystríha Šiška.

Muž zaseknutý v kontajneri bol síce prvým prípadom, samotné špekulácie okolo vyberania oblečenia zo špeciálnych nádob pre mestských policajtov novinkou nie sú. ,,Nie je to celkom ojedinelý prípad. Sociálne slabší obyvatelia takýmto spôsobom skúšajú vyberať šatstvo z kontajnerov, pracujú aj tak, že dvaja či traja spolu. Už sme videli aj také, že jeden držal druhého za nohy, kým on vyťahoval to oblečenie. Samozrejme, kým hliadka prišla na miesto, dotyční zmizli," hovorí o skúsenostiach mestských policajtov Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM