Nicole Regecová Správy

Letecké dni na Sliači odhalili veľké lákadlo. Dočkáme sa strategického bombardéra B-52

Minulý rok nepriletel kvôli technickej poruche. Tentokrát už SIAF sľubuje špeciálny bombardér priamo na sliačskom letisku.

Ilustračný obrázok k článku Letecké dni na Sliači odhalili veľké lákadlo. Dočkáme sa strategického bombardéra B-52
Zdroj: TASR

Jedným z lákadiel tohtoročných Medzinárodných leteckých dní SIAF na leteckej základni v Sliači bude strategický bombardér B-52. Lietadlo sa malo zúčastniť tohto podujatia vlani, technická porucha tesne pred odletom z USA ale zapríčinila zrušenie účasti na SIAF 2015.

"Počas konania tohtoročnej bezpečnostnej konferencie Globsec 2016 v Bratislave prebehlo stretnutie s veliteľom 307th Operations Support Squadron, podplukovníkom Chrisopherom B. Andersonom, šéfom Dní NATO v Ostrave Zbyňkom Pavlačíkom a zástupcami vzdušných síl OS SR, kde sa dohodla účasť na tohtoročných Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016,“ uviedol riaditeľ MLD SIAF Hubert Štoksa. Všetci obdivovatelia tohto giganta veria, že tento rok sa všetko podarí a strategický bombardér B-52 na MLD 2016 priletí.

Bombardér B-52 už ale raz na MLD bol. Pred štyrmi rokmi patril medzi najväčšie lákadlá. Lietadlo vtedy letelo viac ako 13 hodín z americkej základne Barksdale v Louisiane, aby vo svojej historickej premiére pristálo na Leteckej základni Sliač a ponúklo návštevníkom na statickej ukážke nevídaný pohľad. SIAF sa koná v dňoch 27. a 28. augusta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM