Eva Drugdová Rôzne Správy

Letné počasie láka von: 5 tipov, kde si vo Zvolene najlepšie vychutnáte slnečné lúče

Vysedávať doma je v tomto období naozaj škoda. Vo Zvolene máme totiž niekoľko skvelých miest, kde sa dajú počas teplých slnečných dní stráviť pekné chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Letné počasie láka von: 5 tipov, kde si vo Zvolene najlepšie vychutnáte slnečné lúče
10
Galéria
Zdroj: TASR

Krásne letné počasie láka mnohých ľudí von na čerstvý vzduch a cez víkendy si často plánujú výlety po okolí. Ďaleko však chodiť netreba a aj vo Zvolene máme skvelé miesta, kde sa dá stráviť príjemné popoludnie či podvečer aj počas týždňa. Sedieť doma je totiž naozaj škoda. Ponúkame vám 5 tipov, kam sa môžete vybrať.

Kúpaliská

Najlepším ochladením počas horúcich letných dní sú rozhodne kúpaliská a tie v okolí Zvolena už otvorili svoje brány. Čoskoro sa dočkáme už aj Neresnice, ktorá sa chystá na letnú sezónu. Ak máte radi plávanie či vodné radovánky, môžete si užiť zábavu v bazénoch a príjemne sa ochladiť. Krátka návšteva kúpalísk sa pritom dá absolvovať aj počas týždňa a výhodou je dokonca zľavnené vstupné v poobedňajších hodinách. Neradi sa kúpete? Čítajte ďalej.

Mestské parky

Príjemný chládok a posedávanie pod stromami si Zvolenčania môžu vychutnať v mestských parkoch. Sú ideálne na prechádzky, čítanie knihy, ale aj rôzne hry s deťmi. Mestský park Lanice je neďaleko centra mesta a ponúka možnosť zastavenia sa a načerpania nových síl. V týchto príjemných slnečných dňoch v ňom Zvolenčania môžu prežiť príjemné chvíle, či už sami alebo vo dvojici. Obľubujú ho však najmä Západniari. Na Zlatom potoku sa zase môžu tešiť z Parku J.D.Matejovie, ktorý si obyvatelia oživili a vytvorili priestor na pekné strávenie voľného času s aktivitami pre deti.

Zvolenské námestie

Mnoho Zvolenčanov rado trávi voľný čas aj na krásnom zvolenskom námestí. Ľudia ho vyhľadávajú na oddych alebo chvíľkové pozastavenie sa. Pokoj a relax si môžete vychutnať pri fontáne, detských preliezkach, len tak na lavičke, alebo pri obyčajnej prechádzke. V tomto období sú v obľube aj zmrzliny či letné terasy, kde sa môžete osviežiť nejakým letným koktejlom. V prevádzke je tiež Fun zóna, ktorú obľubujú najmä rodičia s deťmi kvôli preliezkam a možnosti posedenia. Okrem bežných preliezok či basketbalového ihriska však pomaly prídu na rad aj rôzne kultúrne podujatia, ktoré sú na pláne počas leta. Dovtedy sa ešte do konca júna môžete tešiť napríklad z Nedeľného korza či iných programov, ktoré zvolenské námestie ponúka.

Rodinná cyklocestička

Pre športovejšie typy Zvolenčanov tu je rodinná cyklocestička Zvolen-Sliač. Nemusíte hneď absolvovať niekoľkokilometrové cyklotrasy. Niekedy stačí sa trochu prevetrať a byť v pohybe. Na to je ideálna rodinná cyklotrasa na Sliač. Môžete ju prejsť nielen na bicykloch, ale aj na korčuliach či pešo. No a na Sliači sa môžete ochladiť drinkom na terase nejakého podniku, prípadne ďalšou prechádzkou v príjemnom chládku kúpeľov.

Prechádzky pri Hrone

Prechádzky popri Hrone sú v obľube u Západniarov, ale rýchlo sa tam dostanete aj priamo z mesta. Takto trávia popoludnia mnohé rodiny s deťmi, či zamilované páry, ktoré zároveň môžu absolvovať aj návštevu námestia. Ak však máte radšej pokojnejšie prostredie, prechádzku na slniečku popri rieke Hron ponúka záhradkárska oblasť na Podborovej. Z mesta je to opäť len na skok a aspoň na chvíľu sa ocitnete v oáze pokoja.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM