Stanislav Černák Rôzne

Letné terasy: Jedna je už schválená, zatiaľ evidujú ďalšie 3 žiadosti

Už od 1. mája sa môžu Zvolenčania opäť tešiť na letné terasy. Jednu už mesto Zvolen schválilo, k dnešnému dňu eviduje zatiaľ ešte ďalšie tri žiadosti.

Ilustračný obrázok k článku Letné terasy: Jedna je už schválená, zatiaľ evidujú ďalšie 3 žiadosti
Zdroj: TASR

Letné terasy neodmysliteľne patria teplým a slnečným dňom. Veď každý z nás sa rád osvieži a posedí s kamarátmi najmä na terasách. Vlani sme na Námestí SNP, Trhovej a Sládkovičovej ulici mali dokopy 8 terás. Čisto iba na zvolenskom námestí ich bolo päť. Uvidíme, koľko ich „vyrastie“ počas tohto roka.

Jedna schválena, ďalšie tri na čakačke

„Zatiaľ sme schválili len jednu terasu, doteraz máme ešte ďalšie tri žiadosti, ktoré budeme posudzovať nabudúci týždeň,“ prezradil Juraj Bobela z Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy mesta Zvolen.

Zaujímavá situácia môže vzniknúť, keď si majitelia podnikov podajú žiadosť o terasu na to isté miesto. „V takomto prípade o pridelení miesta rozhoduje žreb. Viem, že to nie je šťastné riešenie, pretože majiteľ podniku investuje nemalé peniaze do terasy a po roku mu môže los toto miesto odobrať. Podľa mňa by mohol mať garanciu aspoň na dva alebo tri roky,“ povedal pre Zvolen 24 Bobela.

Pre majiteľov podnikov je tu v takomto prípade však iná zaujímavá možnosť. „Záujemcovia môžu požiadať o terasu nielen pred svojim podnikom, ale aj o objekt ďalej,“ dodal Juraj Bobela.

Ceny za prenájom sa nezmenili

Ceny za prenájom terasy sa oproti vlaňajšku nezmenili. „Na Námestí SNP, na Trhovej a Sládkovičovej ulici sa platí 0,20 € za meter štvorcový na jeden deň,“ prezradila vedúca ekonomického oddelenia mesta Zvolen Katarína Markovičová. Výsledná cena za prenájom tak záleží od veľkosti terasy.

Niektorým žiadateľom o terasu sa ceny za prenájom zdajú aj tak privysoké. „Je to dosť veľa peňazí, pretože mesačne to približne vychádza okolo 400 eur. Môže sa stať, že počas sezóny bude aj dva mesiace pršať a terasa bude zbytočne stáť,“ povedal jeden zo žiadateľov Juraj Jeránek, ktorý aj napriek tomuto svoju žiadosť už odoslal. „Moju žiadosť by mali schváliť nabudúci týždeň. Aby som sa vyhol losovaniu, tak ju budeme mať trošku inde ako vlani,“ dodal Jeránek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM