Jana Mlynarova Hokej

Liptovský Mikuláš porazil Zvolen 3:0

Obidvom mužstvám pred týmto zápasom "tieklo do topánok".

Liptáci začali lepšie a už po prvej minúte mohli vyhrávať. Potom sa hra vyrovnala a aj domáci brankár musel ukázať svoje umenie. V 10. min domáci gólman vytiahol jeden zo svojich zázračných zákrokov. Hneď z protiútoku bol totiž úspešný Kropáč a domáci vyhrávali 1:0. V 11. min nariadil po faule na unikajúceho Cibuľu hlavný rozhodca trestné strieľanie, avšak gól ani z tejto príležitosti nepadol. V 13. min po šanciach hostí z protiútoku opäť Kropáč zvýšil na 2:0.
Úvod druhej tretiny bol v réžii hostí a Liptáci mohli ďakovať iba svojmu brankárovi, že neinkasovali. Vývoj stretnutia mohla ovplyvniť 26. min, keď sa vôbec prvým vylúčeným mužom stretnutia stal domáci Bača a hneď inkasoval 5 minút. Zvolenčania si však prakticky nevypracovali žiadnu šancu, a tak sa druhá tretina skončila výsledkom 0:0. Hneď v prvej minúte záverečnej časti hry zvýšili vedenie domáci na 3:0 a Liptáci už svoj náskok výbornou obrannou hrou udržali.

Ján Šterbák (tréner L. Mikuláša): „Sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Chlapci zahrali veľmi dobré stretnutie, najmä v defenzíve pracovali vynikajúco. Náš brankár Fikrt podržal mužstvo, hlavne keď sme hrali päť minút v oslabení. Celý tím si zaslúži pochvalu.“ Ernest Bokroš (tréner Zvolena): „Máme určité herné problémy, ktoré sa prejavujú na ľade. Bolo to vidno pri našej päťminútovej presilovke, v ktorej sme prakticky neohrozili domáceho brankára. Problémy sú našou vnútornou záležitosťou a musíme ich odstrániť. .“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM