Stanislav Černák Hokej

Lukáš Jurík pred sériou s Popradom: Dôležité bude začať doma dvoma výhrami

Štvrťfinálová séria proti Popradu začína už v pondelok pod Pustým hradom. Zvedaví sme boli ako sú naň pripravení hokejisti HKM. Slovo má kapitán Lukáš Jurík.

Ilustračný obrázok k článku Lukáš Jurík pred sériou s Popradom: Dôležité bude začať doma dvoma výhrami
Zdroj: TASR

Súpera pred play-off ste už poznali dlhšie. Na konci základnej časti ste bojovali o to, kto začne sériu doma. Napokon sa to podarilo a prvé dva zápasy sa hrajú vo Zvolene. Ako vidíš túto sériu ty?

Bude to vyrovnaná séria. Poprad je súper, ktorý sa dá zdolať a verím, že cez neho prejdeme. Dôležité je, že sme uhrali štvrté miesto pred posledným kolom.

Domáce prostredie je vždy výhodou, avšak práve v play-off nie vždy platí môj dom, môj hrad. Nerozmýšľali ste nad tým, že by ste radšej začínali sériu v Poprade?

Nie, nad tým sme vôbec neuvažovali. Vôbec sme ani nešpekulovali so súperom. Hrali sme na čo najviac bodov. Kľudne by sme boli aj tretí a čakali by sme kto nám vyjde. Vyšlo to na Poprad a aj keď proti nim počas sezóny odohrali ťažké zápasy, je to zdolateľný súper.

Sám si naznačil, že proti Popradu to boli náročné a vyrovnané zápasy. Na koho alebo na čo si budete musieť dať v štvrťfinálovej sérii najväčší pozor?

V prvom rade na ich ihrisku sa veľmi ťažko hrá. Oni sú naň zvyknutí, hrajú doma aj iný štýl a tam sa nám hrá veľmi zle. Majú skúsených hráčov, vytrápili nás aj na našom ľade. Dôležité bude začať doma dvoma výhrami a od toho sa budeme môcť potom odraziť.

Aké sú ciele HKM pred play-off?

Poriadne sme sa o tom ešte ani nerozprávali. Cieľ pred sezónou bol daný tak, že by sme chceli prejsť cez 1. kolo play-off a potom sa uvidí, ako sa ďaleko pôjde. Treba íst krok za krokom.

Vo vyraďovacej časti je najdôležitejšia podpora fanúšikov. Ako ich pritiahnuť na zvolenský zimný štadión?

Už tým, že sme sa celú sezónu držali bez veľkých výkyvov v prvej päťke a uhrali sme to na 4. miesto, čo sme aj chceli a splnili sme teda cieľ. Verím, že Poprad bude pre ľudí lákavý súper, hrajú útočný hokej, nie sú to nejakí kaziči hry a dúfam, že ľudia prídu vo väčšom počte ako v základnej časti. Budeme to potrebovať a nato sa aj spoliehame.

Čítajte tiež:

Predposledné kolo rozhodlo: Zvolenčania začnú play-off proti Popradu na domácom ľade!

Zvolenský kapitán sa dožil Kristových rokov: Juríkovi manželka pripravila chutné prekvapenie

Zvolenčania ovládli individuálne štatistiky: Najproduktívnejším extraligistom Kamil Brabenec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM