Jakub Forgács Samospráva

Lunter chce otvoriť Úrad BBSK verejnosti. Samospráva zavádza tieto NOVINKY

Banskobystrický samosprávny kraj chce patriť k najotvorenejším samosprávam na Slovensku. K akým krokom pristúpil?

Ilustračný obrázok k článku Lunter chce otvoriť Úrad BBSK verejnosti. Samospráva zavádza tieto NOVINKY
6
Galéria
Zdroj: TASR

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavil prvé opatrenia v úrade, ktoré majú otvoriť samosprávu smerom k občanom a transparentnosti.

„V mojom volebnom programe som deklaroval, že v prípade môjho zvolenia bude činnosť BBSK transparentná a pred očami verejnosti. Chcem s občanmi komunikovať priamo a čo najpodrobnejšie ich informovať o činnosti župy,“ povedal na úvod tlačovej konferencie Ján Lunter.

Nová linka aj zverejnenie programu

Predseda BBSK zriaďuje telefonickú linku predsedu (048/4325602), na ktorej bude k dispozícii každý štvrtok od 16:00 do 17:00. V mimoriadnych prípadoch neprítomnosti poverí zástupcu, ktorý ho bude o podnetoch z telefonickej linky informovať. Obyvatelia kraja sa však môžu na predsedu alebo na Úrad BBSK obrátiť aj štandardnými komunikačnými prostriedkami alebo prostredníctvom formuláru na stránke BBSK.

Novinkou je aj zverejňovanie pracovného harmonogramu predsedu BBSK. Každý piatok bude na webstránke Úradu BBSK v profile predsedu uverejnený aj jeho pracovný program na nasledujúci týždeň. „Záleží mi na tom, aby občania vedeli, že čo v mojej pracovnej dobe robím a s kým sa stretávam,“ dodal Ján Lunter.

Ako doplnil riaditeľ Úradu BBSK Matúš Hollý pri zlepšovaní transparentného prostredia v kraji sa chcú riadiť najmä odporúčaniami organizácie Transparency International Slovensko. S jej zástupcami sa stretol a dohodli sa na vzájomnej spolupráci. Ako prvé Úrad BBSK odstránil nedostatky z minulosti, kedy chýbali zverejnené majetkové priznania poslancov či zápisnice zo zasadnutia zastupiteľstiev. Novinkou je aj zverejňovanie všetkých infožiadostí, ktoré na Úrad BBSK chodia. Návštevníci stránky si môžu prečítať aj profesné životopisy predsedu a riaditeľa Úradu BBSK.

V OBRAZOCH: Otváranie úradu BBSK verejnosti
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM