Monika Földešiová Tlačové správy

Magica Academy pre deti: Okrem hry aj dávka angličtiny

Angličtina pre deti nikdy nebola ľahšia ako formou hry. Práve Magica Academy je tu pre vás, aby výučbu vašcih detí postavila na prirodzenej hravosti a prirodzenom osvojovaní si cudzej reči, tak ako materinský jazyk. Viac o výhodách jazykovej školy tu

Ilustračný obrázok k článku Magica Academy pre deti: Okrem hry aj dávka angličtiny
Foto: Monika Földešiová

(PR) – Deti sa učia cudzie jazyky ľahko, podobne ako materinský jazyk. Je to preto, že detský mozog je naprogramovaný na učenie sa jazyka. Čím skôr sa dieťa začne učiť cudzí jazyk, tým lepšie a rýchlejšie sa ho naučí. Využite toto obdobie detstva a dajte vášmu dieťaťu šancu učiť sa cudzie jazyky.

Magické hodiny a ich priebeh

Úvod hodiny je určený na spoznanie priestoru a privítanie sa. Magickou formulkou sa prenesú do rozprávkového sveta, kde sa rozpráva cudzím jazykom a stretnú tam rôzne rozprávkové postavičky. Pochytajú sa za ruky a urobia magický kruh, zatvoria oči a v cudzej reči počítajú od 1 do 10. Potom už rozprávajú iba po anglicky. Nepotrebujú prekladať, rozumejú a produkujú novú reč, ktorá neskutočne zabáva. Je to prirodzený spôsob učenia sa jazyka.

Rozprávanie príbehu Hocus – Lotus, spoločne prerozprávajú, prežívajú príbeh, ktorý dramaticky / divadelne znázornia – gestami, mimikou, hlasitosťou a tóninou reči, intonáciou nových slov. Rovnaký príbeh, ktorý deťom prerozprávali, je transformovaný do mini-muzikálu. Hudba pomáha vytvoriť emócie. Spievaním pesničiek sa slová viackrát zopakujú, opätovne sa ukladajú do pamäte.

Väčšinou v strede hodiny je zaradená ukľudňujúca aktivita,nakolľko detská koncentrácia je veľmi kolísavá. Medzi deťmi je veľmi obľúbená činnosť s farbami, farbičkami, lepidlom, či plastelínou. Následne je zase zaradená aktivita podnecujúca spievanie veselých anglických pesničiek spojené s ukazovačkou alebo pohybovou aktivitou.

Záver hodiny je venovaný opakovaniu, upevňovaniu a doplňujúcim aktivitám. Rozlúčime sa s rozprávkovými postavičkami a zaspievame záverečnú pesničku na rozlúčku.

!AKCIA! ======== Možnosť bezplatnej ukážovej hodiny. Tá sa bude konať dňa 15.10.2012 v det­skom centre Tigrík vo Zvolene, /Dukelských hrdinov 34/ a to o 17:00 hod. Ukážková hodina je určená najmä pre škôlkarov a ich rodičov.

Viac info TU

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM