Stanislav Černák Rôzne

Majster detvianskeho zvaru: Na najlepšieho slovenského zvárača čaká nové auto!

Špeciálnymi tmavými priezormi, alebo na veľkorozmerných obrazovkách, môžu sledovať diváci zápolenie najlepších slovenských zváračov, ktorí sa zúčastnia 3. ročníka súťaže Detviansky zvar. Podujatie sa uskutoční v dňoch 1. a 2. júna na zimnom štadióne v Detve.

Ilustračný obrázok k článku Majster detvianskeho zvaru: Na najlepšieho slovenského zvárača čaká nové auto!
Zdroj: TASR

Súťaž v zváraní o Majstra detvianskeho zvaru sa začína v sobotu 1. júna. Súťažiť sa bude na šiestich pracoviskách. V tento deň je naplánované semifinále, šiesti najlepší zvárači postúpia do finále, ktoré bude v nedeľu.

„Pre víťaza máme pripravené tak ako v roku minulom, osobné auto,“povedal Pavel Machava, riaditeľ Detvianskeho zvaru. Vlani ostala hlavná cena v Detve.

Počas súťaže bude na zimnom štadióne výstava zváracej techniky a zváracích komponentov, ako aj Medzinárodný seminár o nových trendoch v zváraní.

Nedeľa je venovaná športu, zábave a oddychu. Pre obyvateľov Detvy a celého okolia bude na futbalovom štadióne pripravený bohatý program. Okrem tradičných športových disciplín, ako je futbalový turnaj, hod valaškou, beh s fúrikom, či rúbanie dreva, si na svoje prídu aj tí najmenší. Čaká na nich množstvo atraktívnych súťaží a tiež obľúbený zabávač Jožo Pročko.

„Akciu organizujeme v spolupráci s mestom Detva. Preto by sme nedeľu radi spojili s Medzinárodným dňom detí,“ doplnil Machava. Deti sa v nedeľu budú nielen zabávať, ale aj vystupovať. ZUŠ v Detve pripravila vystúpenia svojich žiakov, do programu sa tiež ukážkami svojej činnosti zapoja mestské športové kluby. Záver večera spríjemní vystúpenie známej hudobnej skupiny Drišľak.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM