Jakub Forgács Hokej

Majstrovstvá Slovenska s horkou príchuťou. Zvolenské hokejbalistky bojovali do konca

Vlani získali bronz a tento rok opäť chceli zabojovať o medaily. Pozrite, ako sa darilo hráčkam spod Pustého hradu na Majstrovstvách Slovenska v hokejbale!

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska s horkou príchuťou. Zvolenské hokejbalistky bojovali do konca
Foto: Andrea Orolínová

V dňoch 29.-30. 4. 2017 sa v Martine uskutočnil ďalší ročník Majstrovstiev Slovenska v hokejbale žien. Zvolenčanky išli na turnaj s cieľom obhájiť, prípadne vylepšiť vlaňajšiu bronzovú priečku.

Prvými súperkami boli domáce hráčky. Zápas bol od úvodu vyrovnaný, no obrany oboch celkov odolávali. Zmena stavu v prospech Martinčaniek nastala po nešťastnom momente, keď sa vyhodená loptička odrazila do odkrytej zvolenskej brány. Aj napriek enormnej snahe našich dievčat sa im už skóre vyrovnať nepodarilo.

V druhom zápase Bryndziarky nastúpili proti Prešovu. Vetry v obrane hráčok spod Pustého hradu robila najmä Petra Jurčová, ktorá v spomínanom zápase zaznamenala oba góly súpera. Šťastie Zvolenčankám neprialo ani v tomto stretnutí, aj napriek tomu však boli skúsenejšiemu súperovi zdatným protivníkom.

V nedeľu čakal na naše hráčky výber Ladies Slovakia. Zvolenčanky mali neskutočnú chuť po víťazstve, vytvárali si gólové šance a súpera takmer do ničoho nepúšťali. Úvodný gól Zvolena na turnaji vsietila Lamperová. O pár minút neskôr sa po strele Kolcunovej tešila naša striedačka opäť. Súperkám sa podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu v presilovej hre o dve hráčky. Výhru si však už Bryndziarky vziať nenechali a duel ukočírovali do zdarneho konca.

V záverečnom zápase čakali na Zvolenčanky dievčatá z Pozberancov Žilina. Favorit bol jasný, avšak našim sa chuť víťazstva zapáčila. Obranná hra nášho tímu bola skúšaná takmer počas celého prvého polčasu. Vďaka veľkej bojovnosti ostala zvolenská svätyňa pre súpera zakliata. V druhej časti hry začal hrýzť aj Zvolen, dostával sa do šancí, no žiadnu nedokázal využiť. Náš tím držala nad vodou skvelými zákrokmi Tišťanová, no ani ona nedokázala aj napriek obrovskej snahe zabrániť jedinému gólu stretnutia, ktorý padol opäť po ošemetnej situácií.

Po smolných zápasoch tak našim dievčatám neostávalo nič iné, iba prijať skutočnosť, že tento rok obsadia opäť iba nepopulárne 4.miesto. Víťazom sa stala hviezdami nabitá Žilina.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM