Stanislav Černák Rôzne

Majú vedomosti aj fyzickú zdatnosť: Putovný pohár pre deti zo ZŠ Hrnčiarska

Deti zo 7. základných škôl vo Zvolene bojovalo v rôznych disciplínach o Putovný pohár náčelníka MsP Zvolen. Nielen víťazné družstvo, ale aj tie ostatné preukázali, že majú vedomosti aj sú fyzicky zdatní.

Ilustračný obrázok k článku Majú vedomosti aj fyzickú zdatnosť: Putovný pohár pre deti zo ZŠ Hrnčiarska
Zdroj: Dnes24.sk

Špeciálna základná škola na Sokolskej ulici vo Zvolene hostila už 11. ročník branno-športovej súťaže Daj prednosť životu, ktorý organizuje Mestská polícia Zvolen v spolupráci so Špeciálnou základnou školou.

Podpora zodpovednosti u detí

„Na súťaži sa zúčastnili žiaci základných škôl, kde súťažili v 4-členných družstvách. Cieľom podujatia bola dlhodobá podpora právneho vedomia a právnej zodpovednosti detí, aby si uvedomovali, že všetci máme nielen svoje práva, ale aj povinnosti a sme zodpovední za svoje konanie,“ informovala Zvolen 24, hovorkyňa zvolenskej mestskej polície Katarína Gondášová.

Na súťažiacich čakali rôzne disciplíny, v ktorých dokazovali svoje vedomosti a fyzickú zdatnosť. V rámci súťažných disciplín hod granátom na cieľ, beh, streľba zo vzduchovky, určenie azimutu, písomné testy z právneho vedomia a z dopravnej výchovy. „Žiaci preukázali v týchto disciplínach, že majú kladný vzťah k športu a majú aj požadované vedomosti,“ povedala Gondášová.

Najlepší z Hrnčiarskej

Do bojov sa zapojilo až 7 zvolenských základných škôl. Víťazom tohtoročnej súťaže sa stala ZŠ Hrnčiarska, ktorá si odniesla víťazný Putovný pohár náčelníka MsP Zvolen. Na 2. mieste skončila ZŠ P. Jilemnického č. 1813/1 a na 3. mieste ZŠ Sv. D. Sávia. Ďalšie poradie: 4. ZŠ M. Rázusa, 5. ZŠ Námestie Mládeže, 6. Špeciálna ZŠ, 7. ZŠ P. Jilemnického č. 1035/2.

Po skončení súťaže bol pre deti pripravený ďalší program. „Žiakom sa o nezabudnuteľný zážitok postarali pozvaní hostia. Príslušník PZ preventista OR PZ vo Zvolene npor. Mgr. Ladislav Lietava spolu s kynológmi ukázali, ako využívajú služobného psa pri ochrane zdravia, života a majetku našich občanov,“ uviedla hovorkyňa a pokračovala, „V areáli na školskom dvore deťom predviedli základné povely poslušnosti a pripravenosti psa, či praktické ukážky zadržania nebezpečného páchateľa pri úteku s použitím služobného psa. Policajní psovodi žiakom najprv teoreticky porozprávali o služobnej kynológii a vysvetlili im, na čo všetko dokážu policajti vo svojej službe využívať štvornohých kolegov.“

Foto: MsP Zvolen

Putovný pohár pre deti zo ZŠ Hrnčiarska
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM