Stanislav Černák Rôzne

Malé fiatky zaplnili Zvolen: Mesto obsadili legendárne autíčka, pozrite si to v obrazoch

Vo Zvolene sa zišli milovníci malých fiatov, ktorí doslova obsadili naše mesto. Približne 40 áut sa prehnalo ulicami Zvolena i Námestím SNP.

Ilustračný obrázok k článku Malé fiatky zaplnili Zvolen: Mesto obsadili legendárne autíčka, pozrite si to v obrazoch
Zdroj: Dnes24.sk

Na prvý pohľad obyčajný jarný víkend. Viacerí ste však možno spozorovali v uliciach nášho mesta zvýšený počet malých fiatiek. Do Zvolena ich zavítalo takmer 40. „Maďarský klub fiatu 500 organizuje každoročne v spolupráci s tým slovenským cestu okolo Ipľa. Účastníci štartovali v sobotu ráno z Budapešti a cieľ mali počas prvého dňa na Látkach pri Detve,“ povedal pre náš portál zvolenský fanúšik fiatiek a automobilový pretekár Martin Matuška a pokračoval, „V nedeľu bola naplánovaná návšteva Zvolena a Zvolenského zámku.“

Približne 40 fiatiek

V rámci cesty okolo Ipľa sa účastníci teda zastavili aj vo Zvolene. „V týchto kluboch máme množstvo priateľov a v rámci programu sa zastavili aj na návštevu u nás. Pozreli si, ako pokračujeme s múzeom Fiatu 126 a ako sa rozrastáme,“ vysvetlil Matuška.

Celej cesty sa zúčastnilo približne 40 vozidiel, dokopy okolo 100 ľudí. „Zraz bol najmä o stretnutí ľudí, ktorí sú prívržencami týchto krásnych áut. Celá akcia mala rodinný charakter a jej zámerom bolo utuženie priateľstiev a strávený víkend v autách, ktoré máme všetci radi,“ vysvetlil zvolenský nadšenec.

Vo Zvolene sa im páčilo

„Počasie naozaj vyšlo. Zvolen sa návštevníkom veľmi páčil. Škoda len, že námestie, cez ktoré sme šli bolo prázdne, viac divákov by účastníkov určite potešilo,“ netajil Matuška.

Otec a syn Matuškovci sú známi aj organizovaním zrazov tzv. Maluchov, teda áut typu Fiat 126. Dočkáme sa ho aj v tomto roku? „Žiaľ, v najbližšej budúcnosti neplánujeme zraz, keďže sa naplno venujeme nášmu pretekárskemu tímu a ďalším aktivitám, ktoré nás vyťažujú časovo i finančne na sto percent,“ uzavrel.

V našej fotogalérii si pozrite, ako to vyzeralo, keď sa vo Zvolene zišlo množstvo fiatiek :)

Foto: Veronika Matušková a Martin Matuška

Zvolen plný fiatiek, čo sa dialo?
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM