Stanislav Černák Rôzne

Malý Tomáško (4) bojuje so smutnou diagnózou: Ľudia v Detve ukázali srdce a rozhodli sa pomôcť

Tomáško Hulina (4) bojuje s diagnózou DMO – kvadruparetická forma s prevahou na DK, čo v preklade znamená druh detskej mozgovej obrny. V Detve usporiadali charitatívny futbalový turnaj na jeho podporu.

Ilustračný obrázok k článku Malý Tomáško (4) bojuje so smutnou diagnózou: Ľudia v Detve ukázali srdce a rozhodli sa pomôcť
Zdroj: Dnes24.sk

Charitatívny futbalový turnaj sa konal v športovej hale v Detve pod záštitou primátora mesta Jána Šufliarského. Cieľom podujatia bolo vyzbierať príspevok na rehabilitačné cvičenia pre štvorročného Tomáška Hulinu.

„Tomáškovi najviac pomáhajú rehabilitácie v rehabilitačnom centre v Piešťanoch. Dva týždne v tomto zariadení stoja 3078 € bez stravy a ubytovania. S myšlienkou zorganizovať charitatívne podujatie prišiel Ján Ďurica z Detvy, ktorý celý turnaj aj organizačne zastrešoval,“ povedalal hovorkyňa Detvy Zuzana Juhaniaková.

Pri organizácii a vybavovaní turnaja priložil ruku k dielu aj Dušan Tuček a ostatní členovia Novej Detvy, ktorým sa podarilo zozbierať niekoľko tašiek zachovalého šatstva. Organizátorom podujatia sa podarilo vyzbierať 550 eur a výťažok z turnaja bude použitý ako príspevok na Tomáškove nákladné rehabilitačné cvičenia.

Foto: MsÚ Detva

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM