Jozef Čelestiak Rôzne

Maturitné tablá á la Zvolen? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta

S blížiacim sa letom patria k atmosfére námestí na Slovensku tradične maturitné tablá. Je to tak aj vo Zvolene? Boli sme sa pozrieť, koľko ich nájdeme vo výkladoch na Námestí SNP, ale aj v priľahlých uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá á la Zvolen? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta
Zdroj: TASR

Trendom tabiel študentov je originálnosť. Minulý rok študenti z Vranova pustili von zaujímavé video tablo (pozrite videogalériu), nájdu sa tiež megatablá na billboardoch. V Trenčíne rozprestreli 20,5 metrov štvorcových veľkú plachtu s fotografiou svojej triedy.

Niektorí však zostávajú verní klasike a tradičné tablo uložia do výkladu obchodu. Boli sme sa pozrieť na tablá vo Zvolene. A výsledok? Našli sme ich dvanásť. Náš „prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli.

Ani pri týchto tablách však nebolo pochýb o nápaditosti ich tvorcov. Pri tablách sa fantázii medze nekladú. No zvolenskí maturanti si akoby povedali, že v jednoduchosti je krása a mali radi ako keby klasiku. A vo svojej podstate majú pravdu. Veď posúďte sami a pozrite si fotogalériu zvolenských tried vo výkladoch obchodov.

Originálne video zablo z Vranova
1
Galéria
Maturitné tablá vo výkladoch zvolenských obchodov
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM