Tomas Gemza Rôzne

Medzi finalistkami Miss 2011 aj zvolenská kráska

Finálový večer Miss Slovensko sa koná 9. apríla. Medzi dvanástimi uchádzačkami o prestížny titul je aj sympatická Zvolenčanka Ľubica Kvasnicová. Ako prví v regióne prinášame s Ľubicou krátky rozhovor.

Ľubica Kvasnicová je rodená Zvolenčanka. Narodila sa v znamení raka, má 23 rokov, výšku 174 cm, jej poradovým číslom v súťaži je šťastná 7. Má staršiu sestru, ktorá žije v Bratislave s manželom a malou dcérkou Eliškou. Rodičia žijú vo Zvolene. Ľubica sa ku nim podľa možností vracia, keď sa jej podarí nájsť si čas vo svojom nabitom programe, nakoľko študuje a venuje sa modelingu. Cíti ich plnú podporu. Na finálový večer sa chystá bez negatívnych pocitov.Večerom bude sprevádzať okrem Martina Nikodýma a Štefana Skrúcaného aj Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková, pre ktorú to bude moderátorská premiéra. Ľubica veľmi ochotne odpovedala na pár otázok. Poskytla aj niekoľko pekných fotiek, ktorými nám dovolila nazrieť do svojho sukromia.

Ako ste sa dostali k účasti v súťaži Miss? Bol to váš dlhodobý sen? Neplánovala som sa prihlásiť, nesnívala som o účasti v tejto súťaži, aj keď ma blízki z môjho okolia prehovárali už minulé roky. Nakoniec som išla na casting na poslednú chvíľu, mala som obavu či budem stíhať popri štúdiu a práci aj prípravu na miss.

Máte skúsenosti s modelingom, alebo je účasť na Miss premiérou v tejto oblasti? Deväť rokov pracujem ako modelka v agentúre Exit. Na žiadnej súťaži krásy som predtým nebola.

Prípravy vrcholia, ako znášate zhon okolo nich? Niekedy je náročné zladiť môj program s časovým harmonogramom miss, ale zatiaľ sa mi to ako tak darí.

Aký tvoríte kolektív s ostatnými dievčatami? Môžem povedať, že je to v poriadku, uvidíme ako dopadne posledné sústredenie. Medzi finalistkami Miss som si našla aj pár kamarátok, s ktorými určite ostanem v kontakte aj naďalej.

Aké máte za sebou sústredenia v rámci prípravy na súťaž? V januári sme boli 2 týždne v Thajsku (fotenie plaviek, portrétov…), potom vo februári sme strávili celý víkend s deťmi z detského domova, v marci sme boli na sústredení v Maďarsku (nácvik choreografie) – v Chateau Földváry. V sobotu 2.4. odchádzame na záverečné sústredenie do Popradu, kde sa 9.4. koná finále.

Beriete súťaž ako životnú skúsenosť, alebo ako štart kariéry? Ako životnú skúsenosť, od ktorej si pre istotu príliš veľa nesľubujem.

Kde a čo presne študujete? Študujem vo Viedni na Universität Wien, študijný odbor sa volá Internationale Betriebswirtschaft, pokračujem teda v štúdiu ekonómie. V minulosti som študovala na Gymnázium Ľ. Štúra vo Zvolene, neskôr na Ekonomickej univerzite v Bratislave (bakalárske štúdium v odbore Podnikanie v obchode a cestovnom ruchu, inžinierske v odbore Medzinárodný obchod, štúdium som ukončila minulý rok).

Láka vás život modelky, alebo skôr povolanie v odbore, ktorý študujete? Modeling som vždy brala len ako svoje hobby, uvedomujem si, že to nie je povolanie, ktoré by som mohla robiť celý život. Vždy som preto pred prácou modelky uprednostňovala štúdium, ktoré ma veľmi baví. V škole sa cítim dobre, a baví ma štúdium jazykov. Navyše rada cestujem, som komunikatívna a preto si myslím, že štúdium medzinárodného obchodu je pre mňa dobrá voľba.

Tatiana Gemzová

Fotografie: profilová foto hore vľavo – foto Branislav Šimončík, exkluzívne pre Forzu fotogaléria a top fotografia – súkromný album ĽK

Lubica Kvasnicova
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM