Marcel Mojžiš Kultúra

Medzinárodný festival? Pre krízu 1 zahraničný hosť...

Zvolen v najbližších dňoch ožije ľudovou hudbou. Mesto bude od štvrtku hostiť Medzinárodný detský folklórny festival. Kríza sa však týka aj jeho. Kým minulý rok sa vôbec neuskutočnil, tentoraz neostane veľmi verný svojmu názvu. Medzinárodnosť bude re

Aj keď má festival prívlastok medzinárodný, tento rok pôjde o domácu prehliadku, doplnenú o český súbor Dolinečka zo Starého Města. Je za tým najmä aktuálna finančná situácia, keď organizátori získali oveľa menej peňazí, ako na predchádzajúcom ročníku.

Akcia po ročnej pauze odštartuje svojím jubilejným desiatym ročníkom vo štvrtok a potrvá do piatku. Dokopy sa počas dvoch dní predvedie zhruba 300 detí zo siedmich súborov.

[blockquote]Zo Slovenska sa divákom predstavia detské folklórne súbory z Fiľakova, Liptovského Mikuláša, Detvy, Polomky a zo Zvolena. Na úvod si ľudia na námestí môžu vychutnať vo štvrtok popoludní pozvánku na festival Poďte všetci medzi nás.[/blockquote] Večer sa v Starej radnici uskutoční koncert ľudových hudieb a spevákov zúčastnených kolektívov pod názvom Muzičky. V piatok sú dopoludnia v pláne výchovné koncerty vo zvolenských základných školách a popoludní program na námestí z názvom Roztancované námestie. Záverečný koncert s názvom Rapotačky bude večer v Dome kultúry ŽSR.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134034_Za­mocke-hry-slubuju-hviezdy-vo-vsetkych-podobach]Zámocké hry sľubujú hviezdy vo všetkých podobách[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.129912_John-Malkovich-prehovoril-aj-k-zvolenskym-hercom–Divadlo-bude-zadarmo!]John Malkovich prehovoril aj k zvolenským hercom. Divadlo bude zadarmo![/link]

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM