Stanislav Černák Správy

Mesto zverejnilo, že hľadá referentov, zasypali ho žiadosti: Toľkoto ľudí sa hlásilo na 2 fleky!

Mesto Zvolen hľadalo od začiatku roka dve nové posily do tímu. Záujem o tieto fleky bol obrovský. Ako to nakoniec dopadlo, kto sa stal referentom športu a kto kultúry?

Ilustračný obrázok k článku Mesto zverejnilo, že hľadá referentov, zasypali ho žiadosti: Toľkoto ľudí sa hlásilo na 2 fleky!
Foto: Stanislav Černák

Keď Mesto Zvolen zverejnilo začiatkom roka, že hľadá referenta športu a referenta kultúry, zrejme nik neočakával taký vehementný záujem zo strany ľudí, aký o tieto pozície bol. Výberové konania pozostávali z dvoch kôl. Keďže požiadavky mesta neboli bližšie špecifikované, v 1. kole dostali šancu všetci. Do druhého sa už dostali iba vybraní uchádzači. Ako to dopadlo?

Ako nám prezradil viceprimátor Jaroslav Stehlík, uchádzačov o dve pozície, referent športu a referent kultúry bolo až 255. „Počet uchádzačov o 2 pozície nám ukázal stav v regióne a to, že najväčším problémom je nezamestnanosť. Väčšine ľudí išlo najmä o prácu všeobecne,“ doplnil pre náš portál.

Zvolenský viceprimátor bol členom komisie, ktorá počas druhého kola vyberala tých najvhodnejších kandidátov na tieto pozície, takže priamo videl ako to vyzerá. „Väčšine ľudí išlo najmä o zamestnanie vo všeobecnosti aj napriek tomu, že niektorí nespĺňali ani len základné podmienky v ničom. V živote nerobili so športom alebo kultúrou a dokonca nemajú k tomu blízko a aj napriek tomu sa uchádzali o zamestnanie. Či sú vhodní na tú pozíciu, bolo pre nich až druhoradé… Niekedy ľudia zoberú čokoľvek, len aby robili,“ otvorene priznal Stehlík.

Dôležité je, že mesto si svojich favoritov vybralo. Nový referent športu nastúpi do zamestnania od 1. marca. „Z tohto dôvodu nechceme ešte zverejňovať jeho meno,“ nechal sa počuť viceprimátor. Zaujímavá situácia nastala na pozícii referent kultúry, kde si mesto taktiež vybralo svojich favoritov.

Tam podľa slov viceprimátora, chcelo vedenie mesta prijať muža, keďže ide aj o fyzicky náročnejšiu prácu. „Tajne sme dúfali a potrebovali chlapa, kedže treba viac fyzicky robiť, no ženy sa nám na pohovoroch zdali šikovnejšie,“ objasnil.

Apropó, prečo sme vyššie písali o favoritoch a nie favoritovi? Viac už Jaroslav Stehlík. „Na pozíciu referenta kultúry sme vybrali pána, ktorý nastúpil už v pondelok. Na kultúru sme však urobili kompromis, prijali sme ešte aj jednu pani, ktorá sa nám javila ako veľmi dobrá. Vzali sme ju viac-menej preto, že kultúru v meste chceme oživiť a chceme, aby to bolo aj výrazne cítiť, tak sme to posilnili takýmto spôsobom. Spomínaný pán bude teda spĺňať skôr tie atribúty mužskosti a fyzickej náročnosti, keďže bude treba zabezpečovať podujatia, nosiť veci a podobne. Pani, ktorá by mala nastúpiť tiež až 1.3., by mala byť prínosom na oddelení, čo sa týka invencie a kreativity.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM