Stanislav Černák Správy

Mesto Zvolen mimoriadne vypne svetlo: Vieme kedy, prečo a kde...

Mesto Zvolen chystá vypnutie svetla na obmedzený čas na niektorých uliciach. Rozhodlo sa totiž zapojiť do čoraz známejšieho medzinárodného projektu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Zvolen mimoriadne vypne svetlo: Vieme kedy, prečo a kde...
Zdroj: TASR

Aj Zvolen bude súčasťou projektu „Hodina Zeme 2014“, ktorý je celosvetovou ekologickou akciou zameranou na upozornenie na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Symbolom celej kampane je vypínanie osvetlenia, či už verejného, osvetlenia budov, pamiatok alebo iných objektov. Hodina Zeme je naplánovaná na sobotu 29. marca.

Do tmy sa zahalí aj časť Zvolena

Tento rok je oficiálnym ambasádorom medzinárodnej udalosti superhrdina Spider Man. Spoločným odkazom je práve sila jednotlivca, kedy každý môže byť hrdinom.

„Mesto Zvolen sa rozhodlo zapojiť do tejto medzinárodnej akcie. V meste vypneme v čase od 20:30 do 21:30 verejné osvetlenie na Námestí SNP v priestore od katolíckeho kostola po Zvolenský zámok,“ prezradila pre Zvolen 24 vedúca Odboru rozvoja mesta Juliana Ištóková.

Celosvetová ekologická akcia

Podujatie Hodina Zeme je celosvetová ekologická akcia s centrálou v Singapure. Jeho hlavnou myšlienkou je poukázať na možnosť zmeny, ktorá však musí vychádzať od jednotlivca. Toto podujatie sa už piaty rok uskutočňuje aj na Slovensku a zastrešujú ho Sekcia ochrany pred svetelným znečistením Slovenskej astronomickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied (SAV) a Slovenský zväz astronómov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM