Jana Mlynarova Rôzne

Mesto Zvolen tento rok ušetrí viac ako 200.000 eur

Zvolenský magistrát nemusí robiť výrazné škrty vo výdavkoch, či dokonca prepúšťať.Financovanie niektorých projektov odsunuli na budúci rok a usporili aj na mzdách a odvodoch za chýbajúcich zamestnancov.

Dopady hospodárskej krízy doteraz skresali pôvodný rozpočet samosprávy vo výške takmer 33,70 milióna eur (1,02 miliardy Sk) o asi 10 % na 30,44 milióna eur (917,04 milióna Sk). Len celoštátne prerozdelené príjmy z daní fyzických osôb by mali byť tento rok nižšie o asi 1,56 milióna eur (47 miliónov Sk).
Mesto sa rozhodlo, že nebude tento rok rekonštruovať mestskú plaváreň, ktorej obnovu vlani odsúhlasili poslanci. Tento rok sa tak isto nepustí do energetickej obnovy nájomnej bytovky na Sokolskej ulici a do plánovanej výstavby nájomných bytov v časti Rákoš. Samosprávu nezaťaží ani plánované spolufinancovanie rekonštrukcie dvoch základných škôl na sídlisku Zlatý Potok a Sekier. Aj keď sa ich obnova z grantov Európskej únie už začala, za prácu zaplatia až na budúci rok.
Zvolenská radnica tento rok ušetrí viac ako 200.000 eur (6 miliónov Sk) na mzdách a odvodoch. Mesto totiž za dlhodobo práceneschopných a za ženy na materskej dovolenke nehľadalo náhradu, ale prácu rozdelilo medzi zamestnancov úradu. Neprijalo tiež 13 ľudí na neobsadené pracovné miesta.
Mestu navyše pomohol aj prebytok vlaňajšieho rozpočtu vo výške 1,29 milióna eur (38,86 milióna Sk).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM