Marcel Mojžiš Krimi

Mestská polícia: Vo Zvolene opäť vyčíňajú rumunské podvodníčky, tentoraz je tu ale jedna ZMENA!

Na území nášho mesta podľa Mestskej polície Zvolen boli zaznamenané ženy rumunskej národnosti, ktoré pod zámienkou, že sú sluchovo postihnuté vykonávajú falošnú zbierku. Tu sú ďalšie podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia: Vo Zvolene opäť vyčíňajú rumunské podvodníčky, tentoraz je tu ale jedna ZMENA!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia Zvolen uviedla, že opäť zaznamenala na území mesta Zvolen ženy rumunskej národnosti, ktoré pod zámienkou, že sú sluchovo postihnuté vykonávajú falošnú zbierku.

„V minulosti boli prichytené na námestí, no tentoraz navštevujú obchodné centrá, kde ukazujú návštevníkom vyhotovené hárky s logom Európskej únie a slovenskou vlajkou. Týmto spôsobom sa snažia od ľudí vylákať finančnú hotovosť.“ informoval Juraj Chabada, náčelník zvolenských strážcov poriadku.

Ten zároveň dodal, že ak sa ľudia s podobným prípadom stretli a majú podozrenie, že sa jedná o nelegálnu zbierku, nemajú váhať kontaktovať Mestskú políciu Zvolen na telefónnom čísle 159, ktorá preverí jej pravosť.

„Nenechajte sa oklamať, každá verejná zbierka podlieha schváleniu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a predchádzajúcemu súhlasu príslušného mesta,“ upozornil Juraj Chabada.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM