Stanislav Černák Rôzne

Mestský poslanec Caudt o obľúbených miestach vo Zvolene: Ktoré lokality má najradšej?

Ďalší, kto nám prezradil svoje obľúbené miesta v meste pod Pustým hradom je poslanec mestského zastupiteľstva Martin Caudt. Ktoré časti v našom okolí vedia potešiť jeho oči?

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Caudt o obľúbených miestach vo Zvolene: Ktoré lokality má najradšej?
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi ďalších ľudí, ktorí nám ochotne povedali o svojich obľúbených miestach vo Zvolene a jeho okolí je mestský poslanec za Centrálnu mestská zóna Západ, člen mestskej rady a člen Komisie na ochranu verejného záujmu Martin Caudt.

„Vaša otázka ma zaskočila, lebo veľa času trávim vonku v okolí Zvolena, mám rád pohyb vo všetkých jeho formách, ale pravdu povediac nikdy som sa tým nezaoberal,“ povedal na úvod Caudt.

Martin Caudt musel teda poriadne zaloviť vo svojej pamäti a obľúbené miesta vo Zvolene rozdelil na ročné obdobia. „Po dlhšom premýšľaní, by som to zhodnotil asi takto. Počas jari, leta a jesene patrí medzi moje obľúbené miesta Pustý hrad, kde sú krásne prechádzky s nádherným výhľadom na Zvolenskú kotlinu a je to miesto, z ktorého na mňa dýcha história. Ďalej je to Borová hora, presnejšie areál bývalých kúpeľov, ktorý je síce zanedbaný, ale aj napriek tomu je to krásne miesto,“ prezradil mestský poslanec.

To však nie sú všetky jeho obľúbené miesta počas spomínaných troch ročných období. „Medzi moje obľúbené miesta patrí aj Sarvaška. Na tento kopec rád behávam a viažu ma k nemu spomienky na detstvo. No a veľmi rád sa prechádzam popri Hrone na Sliač k prameňu a späť potom cez Bakovú jamu,“ doplnil.

A ako je to v zimnom období? „V zime rád navštevujem zvolenskú priehradu, korčuľovanie po nej je úžasný relax. A rád chodievam na bežkách popri Hrone na Sliač a späť,“ dodal Caudt.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM