Stanislav Černák Kultúra

Milovníci hororov si prišli na svoje: Nosferatu a Dracula prilákali do Zámockej krypty mnoho zvedavcov

Zámocká krypta Zvolenského zámku otvorila svoje útroby a doslova zhltla fanúšikov hororu. Na svoje si prišli najmä tí, ktorí sa radi boja. O premietanie a čítanie hororov bol obrovský záujem.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci hororov si prišli na svoje: Nosferatu a Dracula prilákali do Zámockej krypty mnoho zvedavcov
Zdroj: Dnes24.sk

Posledný marcový deň patril priaznivcom hororu. Podujatie (ne)bojte sa w zámku sa konalo v tajomnej atmosfére v zámockej krypte Zvolenského zámku.

Zvedavcov a fanúšikom hororu naservírovali organizátori podujatia kultový čiernobiely nemecký film z roku 1922 Nosferatu. Hrôzostrašnú atmosféru umocnilo aj čítanie z knihy Dracula od Brama Stokera. „Išlo o pilotnú časť nového programového formátu, počas ktorej sme si chceli otestovať, či o takýto typ podujatia bude záujem. Reakcia verejnosti nás pozitívne prekvapila, nakoľko záujem bol väčší, ako je samotná kapacita priestoru krypty, čo je 40 miest,“ uvádzajú organizátori.

Záujem bol taký veľký, že niektorí záujemcovia museli ostať pred kryptou a žiaľ dovnútra sa už nedostali. „Kvôli obmedzenej kapacite sme nemohli prijať ďalších záujemcov, čo nám je veľmi ľúto,“ dopĺňajú.

O takýto druh podujatí je v meste pod Pustým hradom záujem a v podobnom hororovom duchu chcú urobiť podujatia v druhom polroku 2015.

Foto: SNG Zvolen

Nosferatu a Dracula vo Zvolenskej zámockej krypte
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM