Jakub Forgács Kultúra

Milovníkov kníh čaká vo Zvolene špeciálna akcia. Burza aj besedy so spisovateľmi

Aj vy sa radi začítate do dobrej knihy? Potom si nenechajte ujsť Týždeň slovenských knižníc v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Milovníkov kníh čaká vo Zvolene špeciálna akcia. Burza aj besedy so spisovateľmi
15
Galéria
Zdroj: TASR

Besedy so spisovateľmi, ale aj burzu kníh či oceňovanie najaktívnejších detských čitateľov prinesie Týždeň slovenských knižníc v Krajskej knižnici Ľ. Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene. Už 18. ročník podujatia sa koná v dňoch 13. – 19. marca 2017.

Celoslovenská akcia sa tak ako každý rok nesie pod spoločným mottom: Knižnice pre všetkých. Základným cieľom podujatí v tomto týždni je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne, vzdelávacie a informačné inštitúcie.

Ako uviedla pracovníčka KKĽŠ Zlatica Brodnianska, podujatia realizované v krajskej knižnici sú určené rôznym vekovým kategóriám a komunitám ľudí. „Uskutočnia sa besedy s regionálnou spisovateľkou a pedagogičkou Valériou Böhmovou, so spisovateľom Jánom Uličianskym, so psychosomatičkou a autorkou populárno-náučných publikácií Antoniou Krzemieňovou,“ priblížila.

Burza kníh bude v stredu 15. marca a v ten istý deň o 10:30 sa uskutoční aj slávnostné oceňovanie najaktívnejších detských čitateľov Kráľ čitateľov. „V tento týždeň knižnica zaradila do svojho programu tiež kvíz pre žiakov základných škôl s názvom Drogy, to teda nie!,“ pripomenula Brodnianska.

Návštevníci knižnice si môžu pozrieť aj výstavu zvolenského fotografa Romana Uhliara a výstavu, ktorá predstavuje práce žiakov Výtvarného odboru Základnej umeleckej školy Nádvorná 10 vo Zvolene.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM