Stanislav Černák Správy

Minister tvrdí, že do konca volebného obdobia dostavajú 100 km diaľníc: V hre je aj úsek Zvolen-Pstruša

Minister dopravy SR Ján Počiatek je optimistom a tvrdí, že čoskoro pribudnú nové kilometre diaľnic a rýchlociest. Na úseku Zvolen, východ – Pstruša prebehne ešte súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Minister tvrdí, že do konca volebného obdobia dostavajú 100 km diaľníc: V hre je aj úsek Zvolen-Pstruša
Zdroj: Webnoviny.sk

Do konca funkčného obdobia súčasnej vlády v roku 2016 by malo byť podľa ministra dopravy Jána Počiatka rozostavaných spolu viac ako tristo kilometrov a odovzdaných do užívania vyše sto kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest. V súčasnosti je podľa neho vo výstavbe vyše 110 kilometrov diaľnic a rýchlociest a po ukončení troch tendrov bude rozostavaných historicky najviac kilometrov.

Minister dopravy o tom informoval v utorok počas Cestnej konferencie 2014, ktorú zorganizovala Slovenská cestná spoločnosť. Pred uzavretím sú ešte súťaže okrem úseku R2 Zvolen, východ – Pstruša (7,85 km) ďalšie dva úseky v celkovej dĺžke 25,6 km. Vo výstavbe by tak spolu s nimi v tomto roku malo byť okolo 135 kilometrov diaľnic a rýchlociest.

„Výstavba zložitých úsekov trvá bežne tri až štyri roky. Je málo pravdepodobné, že nejaký minister niečo začne aj stihne dokončiť, čiže sa to prelína cez obdobia. Myslím, že do konca nášho obdobia odovzdáme niečo vyše sto kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest,“ povedal Počiatek a pokračoval, „Máme ešte ambície aj na rýchlostných cestách.“ Napríklad aj spomínaných takmer 8 kilometrov na rýchloceste R2 pri Zvolene.

Zdroj: Webnoviny.sk/TASR

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM