Samospráva

Ministri dostali úlohy týkajúce sa Zvolena a okolia: Zamerajú sa na križovatku aj na mladých bez práce

Na výjazdovom rokovaní vládneho kabinetu v Banskej Bystrici sa rokovalo aj o viacerých zaujímavých projektoch, týkajúcich sa Zvolena a okolia. Jednotlivým ministrom boli uložené úlohy, ktorým sa majú venovať. Pozrite, čo všetko budú riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Ministri dostali úlohy týkajúce sa Zvolena a okolia: Zamerajú sa na križovatku aj na mladých bez práce
Foto: Marcel Páleš

V utorok 25. februára pod Urpínom zasadli premiér Robert Fico s ministrami. V rámci uznesenia, ktoré vtedy schválili, sa spomínajú aj projekty, ktoré určite zaujmú nejedného Zvolenčana. Čím všetkým boli poverení jednotliví ministri?

Podpredseda vlády a minister financií majú zabezpečiť rekonštrukciu hasičskej stanice v Banskej Bystrici a hasičskej stanice vo Zvolene v celkovej výške 3 000 000 eur. To však nie je všetko. Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek má začať do 31. marca 2015 s realizáciou stavebno-bezpečnostných opatrení na úsekoch ciest týkajúcich sa aj nášho regiónu, konkrétne I/66 Domaníky – Krupina, Dudince – Hontianske Tesáre a do 30. apríla začať s realizáciou výstavby križovatky v Kriváni.

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja má do 31. marca 2015 začať aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby Rýchlostná cesta R1 Sielnica – úprava križovatky. Do 31. decembra 2015 začať verejné obstarávanie štúdie realizovateľnosti stavby Zvolen – Fiľakovo, presnejšie ide o elektrifiká­ciu trate.

Počiatek má do 31. decembra 2017 zaradiť do investičného plánu Slovenskej správy ciest vypracovanie technickej štúdie stavby obchvatu Krupiny na ceste I/66 Krupina. Minister hospodárstva má do 31. decembra 2015 prijať opatrenia na dobudovanie priemyselného parku v obci Vígľaš.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu do konca roka 2015 má podporiť využitie vedeckého potenciálu vysokých škôl v regióne na plnenie návrhov uvedených v Analýze sociálno-ekonomickej situácie okresu a mesta Banská Bystrica s rozšírením o vybrané problémy okresov Krupina a Brezno a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny do 31. marca 2015 majú zlepšiť postavenie mladých ľudí na trhu práce, ktorí sú uchádzačmi o zamestnanie v pôsobnosti úradov práce, sociálnych vecí a rodiny Banská Bystrica, Brezno a Zvolen prostredníctvom projektu „Praxou k zamestnaniu“. Na jeho realizáciu treba zabezpečiť finančné prostriedky v sume 1 913 000 eur na krytie výdavkov súvisiacich s podporou vytvárania pracovných miest u zamestnávateľov, ktorí ich vytvoria na účely vykonávania mentorovaného zapracovania a praxe mladých ľudí do 29 rokov veku v územnej pôsobnosti okresov Banská Bystrica, Brezno a Krupina.

Čítajte tiež:

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Tvrdé slová Fica počas návštevy v kraji: Z tohto sa Kotleba tešiť nebude!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM